Search
Close this search box.

Pogovorni večer z Darjo Švajger v Knjižnici Ravne

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah prirejajo v petek, 10. marca 2023, ob 18. uri pogovorni večer z Darjo Švajger.

Kolektiv Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem vas v petek, 10. marca 2023 ob 18. uri vabi v razstavišče knjižnice, kjer bo potekal pogovorni večer z Darjo Švajger, eno najuglednejših in najbolj uspešnih slovenskih vokalistk vseh časov. Je prejemnica številnih nagrad s festivalov, na katerih je zapela, večkrat pa jo vidimo tudi kot voditeljico in strokovno članico glasbenih komisij.

Leta 1995 je z balado Prisluhni mi zastopala Slovenijo na Evroviziji v Dublinu, kjer je veljala za glavno favoritinjo, a je na koncu zasedla odlično 7. mesto, kar je še do danes najboljša uvrstitev Slovenije na izboru za Pesem Evrovizije. Pesem je bila izbrana za pesem leta 1995 v Sloveniji, prevedena v številne tuje jezike pa je zasedala visoka mesta na mednarodnih glasbenih lestvicah.

Poleg uspešne glasbene kariere poučuje kot izredna profesorica tudi na AGRFT-ju in Akademiji za glasbo v Ljubljani. Pri mladih predvsem spodbuja kreativnost, radovednost in avtentičnost. Tako kot študentom pa svetuje tudi nastopajočim na raznih prireditvah in televizijskih oddajah, da jim pomaga doseči dovršenost njihovih nastopov in izvedb, kar lahko med drugim spremljamo tudi v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

O svoji življenjski poti, ženskosti, iskanju ravnovesja med poslovnim in zasebnim se bo jutri, 10. marca 2023, ob 18. uri pogovarjala z zakonsko in družinsko terapevtko, akademsko glasbenico, magistrico Tatjano Sagernik Kovačič.

Vabljeni, da se jim pridružite.

Vir: Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika

Dogodki

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah prirejajo v petek, 10. marca 2023, ob 18. uri pogovorni večer z Darjo Švajger.