Pogoji za izvedbo božičnih sejmov predvidoma znani v četrtek. Medtem v Ljubljani še naprej poteka neograjen božični sejem

Minister za zdravje Janez Poklukar je na ponedeljkovi vladni novinarski konferenci napovedal, da bodo odlok o sejemski dejavnosti nadgradili v smeri, da bodo navodila bolj jasna in glede na trenutno epidemiološko situacijo tudi bolj striktna. Predvidoma bo sprejet na četrtkovi seji vlade.

Medtem v Ljubljani še naprej poteka neograjen božični sejem. Vlada je namreč v petek na dopisni seji spremenila odlok in določila, da mora biti območje sejemske dejavnosti ograjeno in imeti ločena vhod in izhod.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je včeraj sestal s Tomažem Čakšem iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, a novih napotkov ni dobil. Z Mestne občine Ljubljana (Mol) so po sestanku za STA sporočili, da se bodo obrnili še na ministrstvo za zdravje.

Janković je v ponedeljek dopoldne na novinarski konferenci sicer dejal, da sejem v Ljubljani poteka brez težav, na vseh lokacijah pa izvajajo pogoj PCT. Dodal je, da si vseeno želijo jasnih odgovorov, kaj se sme in kaj ne. Janković je povedal, da bo sejem potekal decembra in še nekaj dni po novem letu, če bo “vse normalno”.

Moram priznati, da dobivamo kar veliko pohval, da končno nekdo upa dati luč nazaj v naše življenje,” je o odzivu na božični sejem v Ljubljani dejal župan. Hišice so najemnikom oddali po razpisani ceni, v primeru prepovedi sejemske dejavnosti pa so po Jankovićevih besedah pripravljeni ceno najema tudi znižati.

Janković si želi, da bi se Ljubljančani in ostali obiskovalci družili v mehurčkih in v okviru družine. Še enkrat je vse pozval k cepljenju proti covidu-19. Dodal je, da je enajst mestnih občin skupaj vladi predlagalo, da z zakonom sprejme ukrep PC. Odgovora vlade še niso prejeli.

Mol ima program silvestrovanja že pripravljen, ta trenutek pa še ne vedo, če ga bodo lahko izvedli. “Čakali bomo do zadnjega,” je na novinarski konferenci še povedal Janković.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije