Pogoj PCT na bencinskih servisih izjema le za osebe v tranzitu

Med izjeme obveznega izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) na bencinskih servisih so uvrščene zgolj osebe, ki opravljajo naloge v sektorju mednarodnega prevoza in Slovenijo zapustijo v 12 urah po prehodu meje za oskrbo na bencinskih servisih, so za STA potrdili na ministrstvu za gospodarstvo.

Po informacijah STA so bili upravljavci bencinskih servisov v dvomih, ali se izjema pogoja PCT nanaša le na osebe v tranzitu ali na vse uporabnike storitev.

V odloku, ki ga je vlada sprejela v četrtek in začne veljati v soboto, je med drugim namreč zapisano, da “omejitve ne veljajo v primerih nujne oskrbe z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujnih zdravstvenih storitev, nujnih postopkov socialne in družinske problematike ter nujne osebne asistence, zaščite in reševanja ter za osebe, ki opravljajo naloge v sektorju mednarodnega prevoza in Republiko Slovenijo zapustijo v 12 urah po prehodu meje, za oskrbo na bencinskih servisih”.

Upravljavci so bili v dvomu, ker da iz odloka ni razvidno, ali se odprava omejitev na bencinskih servisih nanaša na osebe v tranzitu, ali gre za naštevanje izjem na splošno.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Davorin
Davorin
2 let nazaj

To je pa ze mentalno bolano ka se dogaja

Dogodki