Search
Close this search box.

Pogodbene pošte, priložnost za lokalne podjetnike tudi na Koroškem

V Sloveniji uspešno posluje že 160 pogodbenih pošt Pošte Slovenije. Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije in njeni pogodbeni sodelavci zagotavljajo svojim strankam. Pogodbena pošta Pošte Slovenije je namreč enakovredna ostalim oblikam poštnih poslovalnic, saj zagotavlja pestro ponudbo storitev na enak način kot ostale pošte

V nekaterih evropskih državah delež pogodbenih pošt že presega 90 odstotkov, v Sloveniji pa je zaenkrat 30-odstoten. Tudi v Sloveniji se je že kar nekaj podjetnikov odločilo za prevzem pogodbene pošte.

Od oddaje in prevzema pošiljk do plačila položnic

Enako kot na ostalih poštah lahko na pogodbeni pošti oddate in prevzamete poštno pošiljko, plačate položnico, dvignete gotovino, kupite znamko, kuverto, paketno embalažo itd. Na nekaterih pa prodajajo tudi srečke in sprejemajo stavne listke za loto.

Pogodbene pošte so praviloma v središču naselja, v pritličju stavbe, imajo urejen dostop za invalide ter parkirne prostore za stranke. Pogodbena pošta je za delo s strankami odprta najmanj 22 ur tedensko: vseh pet delovnih dni (od ponedeljka do petka), lahko pa je odprta tudi v soboto.

Možnost razvoja lokalnega gospodarstva

Ta organizacijska oblika predstavlja tudi podporo lokalnemu gospodarstvu, saj podjetjem omogoča opravljanje poštne dejavnosti kot dodatno storitev. V zadnji raziskavi iz leta 2021 je kar 42 odstotkov pogodbenikov odgovorilo, da se je s širitvijo njihove ponudbe s poštnimi storitvami povečalo tudi število strank v osnovni dejavnosti. Poleg tega dodatnega zaslužka ter konkurenčne prednosti pred tekmeci pa samo izvajanje poštne dejavnosti mesečno zagotavlja tudi stalno plačilo za upravljanje pogodbene pošte.

Poslovna priložnost! Iščemo poslovnega partnerje za pošto 2373 Šentjanž pri Dravogradu. Več informacij na posta.si.

Več ponudbe na enem mestu

Pogodbeniki z razširitvijo svoje ponudbe s poštnimi storitvami strankam prihranijo marsikatero pot in čas, ki so ga stranke prej porabile samo za obisk pošte. Kot poudarja g. Benjamin Janžek iz podjetja Compis d.o.o. je zelo pomembno, da svojo osnovno dejavnost oz. ponudbo prilagodiš potrebam strank in ponudiš tisto, česar v kraju primanjkuje. Na pogodbeni pošti 2214 Sladki Vrh, ki jo upravljajo v podjetju Compis, tako strankam poleg poštnih storitev ponujajo tudi pisarniški material, kartuše za tiskalnike in šolske potrebščine.

Pogodbena pošta 2214 Sladki Vrh je pričela s poslovanjem 4. januarja 2021.

Kar nekaj pogodbenih pošt posluje v prostorih Pošte Slovenije, ki jih pogodbeniki lahko najamejo ali odkupijo. V najetih poštnih prostorih  poleg poštnih storitev opravljajo tudi svojo osnovno dejavnost (trgovina, bencinski servis, trafika, cvetličarna, občina, kmetijska zadruga, turistično-informacijska pisarna …), saj je bistvo pogodbene pošte vzporedno izvajanje osnovne in poštne dejavnosti. Decembra lani je v obstoječih poštnih prostorih zaživela tudi pogodbena pošta 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu. Pogodbenik g. Tomaž Konečnik, ki se ukvarja z zavarovalnim zastopanjem, je povedal, da so se za pogodbeno pošto odločili zaradi širitve svoje dejavnosti in dobre lege najemnih prostorov pošte.

Pogodbena pošta 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu posluje v prostorih bivše pošte. Njihova osnovna dejavnost je zavarovalno zastopništvo.

Visoka kakovost opravljanja poštnih storitev

Zaposleni na pogodbeni pošti se pred začetkom opravljanja poštne dejavnosti udeležijo izobraževanja in praktičnega usposabljanja na učnih poštah, kasneje pa so jim za pomoč vedno na voljo tudi zaposleni v Pošti Slovenije. Po zadnji anketi iz leta 2021 je več kot 80 odstotkov pogodbenih pošt zadovoljnih s pomočjo, ki jo pri izvajanju storitev na pogodbenih poštah dobijo od zaposlenih v Pošti Slovenije.

Strankam so na pogodbenih poštah na voljo enako kakovostne storitve kot na ostalih poštah, zato zadovoljstvo, ki ga izražajo obiskovalci pogodbenih pošt, ne preseneča.

Če želite tudi vi postati del uspešne poštne zgodbe in bi želeli odpreti pogodbeno pošto, nam pišite na e-naslov PGP.mnenje@posta.si. Iščemo poslovnega partnerje za pošto 2373 Šentjanž pri Dravogradu. Seznam vseh pošt, za katere iščemo poslovne partnerje, je objavljen na spletni strani posta.si.

Pogodbeniki, ki so se odločili za vzpostavitev pogodbenih pošt, vsem, ki o tem razmišljajo, predlagajo, da to nedvomno storijo.V Pošti Slovenije vam bomo svetovali, kako organizirati delo pogodbene pošte, da bi dosegla optimalne rezultate.

Pošta Slovenije. Zanesljivo z vami!

Besedilo: Pošta Slovenije

Dogodki

V Sloveniji uspešno posluje že 160 pogodbenih pošt Pošte Slovenije. Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije in njeni pogodbeni sodelavci zagotavljajo svojim strankam. Pogodbena pošta Pošte Slovenije je namreč enakovredna ostalim oblikam poštnih poslovalnic, saj zagotavlja pestro ponudbo storitev na enak način kot ostale pošte