Search
Close this search box.

Podžupan mežiške občine koronski dodatek podaril pomoči potrebnim

Podžupan Občine Mežica, Avgust Gerdej, se je odločil, da bo svoj koronski dodatek “podaril” pomoči potrebnim. Za vrednost dodatka, ki ga je prejel kot podžupan, bo naredil klobase ter za praznike razveselil krajane. Klobase bo dostavil do Karitasa, kateri jih bodo razdelili tistim, ki to najbolj potrebujejo.

Kot je zapisal na svojem Facebook profilu, se je za potezo odločil za to, ker si po njegovem tega ni zaslužil, saj ni naredil nič več, kot pa je dolžan in je v njegovi moči – vse pa bi naredil v vsakem primeru.

Njegov zapis, nelektoriran, v koroškem narečju, objavljamo v celoti:

“Moj dar, našam krajanam. Ko sm zvedo, da sm kot PODŽUPAN deležen koronskega dodatka, sm začno študerat. V sbi sm si mislo: Gusti, nisi si štega zaslužo, kr si naredo nč več, ko pa tst kar si dovž pa je v tvoji moči in bi drgač glihtk naredo. Ker pa js neb biv Gusti, če si neb še mavo enga deva co naredo – sm se odločo, da za PODŽUPANSKI KORONA DODATEK nardim klobas in za praznike razveselim krajane, kere pa – bom zaupo nalogo KARITASU. Dobro se z dobrim vrača in pogača je bol dora če si jo raztalamo. Hvala, Mežičani, da smo štk fajn ldi. Lepe prihajajoče praznike Vam želim! Veliko sreče, predvsem pa zdravja v letu 2022! Gusti Kajžar – podžupan Mežice”

https://www.facebook.com/avgust.gerdej/posts/660946011585859

Dogodki