Search
Close this search box.

Podporniki vlade vabijo vse harmonikarje na Prešernov trg

Na tokratnih protestih v Ljubljani se neznanec odločil in provociral glasbenika na Tromostovju – harmonikarja Marka. V podporo glasbeniku, slovenski glasbi in kulturi podporniki vlade pozivajo vse harmonikarje, da skupaj zaigrajo na Prešernovem trgu.

Po ulici slovenske prestolnice so se v petek, že enajsti teden zbrale množice ljudi, ki protestirajo proti sedanji vladi. V petek pa je enega izmed protestnikov zmotil harmonikaš Marko, ki je na Tromostovju sedel in igral kot to počne že leta.

Vsak, ki se je kdaj sprehajal po Prešernovem trgu je že zagotovo opazil harmonikaša Marka, ki mimoidoče razveseljuje s svojim igranjem, s tem pa tudi številni turisti spoznajo pravo slovensko glasbo. Marko je tako kot vedno tudi v petek igral s harmoniko, a to ni bilo všeč enemu izmed protestnikov.

Po poročanju Nova24TV je harmonikar Marko v petek igral Avsenikovo Golico, medtem pa ga je eden izmed protestnikov boleče provociral s piščalko. Glasbenik se je branil in zamahnil proti moškemu, da ga ne bi motil pri igranju, nato pa je drug protestnik, provokatorju stopil v bran in se drl “kaj ga tepeš!“, medtem ko ga je zaradi provokacij harmonikar želel samo odriniti, da bi lahko igral naprej. Protestnik ga je z vsiljivim ploskanjem želel še dodatno razjeziti, a harmonikar je igral dalje. Sredi dogajanja je posredovala policija, ko se je provokator umaknil.

Podporniki vlade pozivajo harmonikarje

Zaradi dogodka je rumenim jopičem presedlo, zato so se odločili, da bodo nasilju odgovorili kar s slovensko glasbo. Podporniki vlade zato pozivajo vse tiste, ki si želijo zaustaviti nasilje, k dogodku, kjer bo nasilje premagala glasba. Nasprotniki protestov poudarjajo, da napad na muzikanta pomeni napad na slovensko glasbo, zato pozivajo vse harmonikarje, da podprejo Marka in slovensko glasbo in skupaj zaigrajo.

VIR: Slovenske novice, Nova24TV

Dogodki

Več iz istega kraja