Search
Close this search box.

Podmladek Big banda Radlje navdušil

Youth Big band Radlje sestavlja 20 mladih glasbenikov iz Radelj ob Dravi in okolice, so navdušili s Miklavževim koncertom.

Mladi glasbeniki iz Radelj ob Dravi in okolice, zbrani v zasedbi Youth Big band Radlje, so po premiernem septembrskem koncertu ponovno navdušili v soboto, 2. decembra, v Salonu Ars v Radljah ob Dravi. Pod vodstvom dirigenta in saksofonista Blaža Starca so za Miklavžev koncert pripravili glasbeno popotovanje, od zlatih časov big band glasbe (Duke Ellington, Buddy Rich), do sodobnejših funk in pop ritmov.

Skoraj poldrugo uro dolg koncert so v klubsko zasnovanem ambientu Salona Ars v Kulturnem domu Radlje izvrstno dopolnili gostje večera, domači publiki in tudi širše poznan pevec in pozavnist Nejc Miklošič, trobentač Filip Dihpol iz Jazz Ravne in na premiernem nastopu tudi domačinka, pevka Nina Jerak.

Zasedba Youth Big band Radlje, ki deluje pod okriljem Kluba Big band Radlje, je nastala letos poleti. Sestavlja jo 20 mladih glasbenikov iz Radelj ob Dravi in okolice, ki so ali pa so bili vključeni v izobraževanje v nižjih glasbenih šolah, so dijaki konservatorijev ali študenti glasbe in jih druži veselje do skupnega glasbenega ustvarjanja. Prvi koncert so izvedli v centru Radelj ob Dravi v septembru, od takrat pa so za sobotni in današnji koncert pripravili skoraj povsem nov program bigbandovskih klasik. Youth Big band Radlje bo torej ponovno na odru danes zvečer ob 19. uri v Salonu Ars v Kulturnem domu Radlje.

Vabljeni!

Besedilo: Dejan Kus

Dogodki

Youth Big band Radlje sestavlja 20 mladih glasbenikov iz Radelj ob Dravi in okolice, so navdušili s Miklavževim koncertom.