Search
Close this search box.

Podjetje Muflon iz Radeč je trem osnovnim šolam na Koroškem podarilo potrebščine, ki so se jih zelo razveselili

OŠ Črna na Koroškem, OŠ Neznanih talcev Dravograd in OŠ Šentjanž so se razveselile donacije potrebščin, ki je na Koroško prispela iz Radeč ter ogrela srca.

Še vedno se dogajajo lepe zgodbe solidarnosti. Ena takšnih se je odvila v preteklih tednih, ko se je s klicem na Koroško oglasila Maruška Cerar Bebar iz podjetja Muflon in to s prelepim sporočilom. Tako le je povedala: “Naše podjetje želi vaši regiji, ki je bila med najbolj prizadetimi v pretekli ujmi, donirati šolske potrebščine trem tamkajšnjim osnovnim šolam, nam lahko pomagate navezati stik?”

Z organizacijo transporta je na pomoč takoj priskočila Občina Dravograd. Višja svetovalka in tudi aktivna članica civilne zaščite Dominika Knez je skupaj z županom občine Antonom Preksavcem prevzela komunikacijo ter organizacijo prevoza z dostavo. V preteklem tednu pa so bile vse tri palete potrebščin tudi dostavljene iz Radeč na Koroško ter predane OŠ Črna na Koroškem, OŠ Neznanih talcev Dravograd ter OŠ Šentjanž pri Dravogradu.

Ravnatelj OŠ Črna na Koroškem Mitja Pranjič je v zahvali takole zapisal: “Iskrena zahvala za donacijo s strani podjetja Muflon. Veseli smo vseh prejetih potrebščin, ki jih bomo razdelili našim otrokom. Hvala pa tudi Občini Dravograd za ureditev prevoza.”

Prav tako pa je prijazno zahvalo podal ravnatelj OŠ Dravograd Lovro Plimon: V imenu učenk in učencev ter seveda v mojem imenu se vam lepo zahvaljujem za donacijo. Vse nam bo zelo prav prišlo in bomo koristno porabili.” 

Zelo lepa gesta, ki je narisala nasmeh mnogim šolarjem, pa tudi ravnateljem. Hvala, ker v teh časih niste pozabili na Koroško. Hkrati pa je to dokaz, da je solidarnost res velika vrlina in vrednota Slovencev. Ta ujma nam je pokazala, da smo ob moči narave povsem majhni. Smo pa izjemni v srčnosti in podpori drug drugemu in vse to nas navdaja z upanjem v lepši svet in svetlo prihodnost.

Dogodki

OŠ Črna na Koroškem, OŠ Neznanih talcev Dravograd in OŠ Šentjanž so se razveselile donacije potrebščin, ki je na Koroško prispela iz Radeč ter ogrela srca.