Podjetje Dani AFC potrebuje delavce, ki bodo sprva delo dobili za do konca avgusta letos

V slovenjgraškem podjetju Dani AFC, kjer krojijo in obdelujejo usnje za sedeže avtomobilov višjega cenovnega razreda, po lanskem odpuščanju letos zaposlujejo. Kot je za STA povedal direktor družbe Jožef Horvat, bodo potrebovali nekaj več kot 70 delavcev, nekaj so jih že zaposlili. Čez noč so se namreč povečala naročila podjetij Audi in Volkswagen.

Podjetje Dani AFC je v lasti italijanske skupine Dani, ki tudi dobavlja usnje slovenjgraški družbi. Slovenjgraško podjetje, ki je še pred letom dni imelo okoli 370 zaposlenih, je zaradi upada naročil lani odpuščalo. Najprej je spomladi brez dela ostalo okoli 50 delavcev, nato se je novembra lani na seznamu presežnih delavcev znašlo še 98 imen. Zadnji delavci so podjetje zapustili proti koncu lanskega leta.

A že kmalu po novem letu so ob napovedi povečevanja naročil v podjetju začeli iskati delavce. Od 25 do 30 so jih doslej po besedah direktorja že zaposlili, med njimi so nekdanji zaposleni, pa tudi nekateri drugi. Horvat upa, da bodo našli zadostno število delavcev. Ti bodo sprva delo dobili za do konca avgusta letos, a glede na napovedi direktor ocenjuje, da bo dela dovolj tudi za naprej.

Horvat je vesel novih naročil, ki pa jih spremljajo tudi pritiski za čimprejšnjo dobavo. A to ne gre čez noč, manjka tudi materiala, saj tega niso tako hitro pričakovali, je opozoril Horvat in dodal, da izdelava usnja traja od šest do osem tednov.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Mery
Mery
1 leto nazaj

Sedaj pa jih klicejo nazaj na delo. Prej pa so jih na žaljiv način odpuščali
italijanska mafija