Search
Close this search box.

Podelitev priznanj prvi skupini, ki je zaključila program PONI Koroška 2023 – 2028

Regionalna razvojna agencija za Koroško je uspešno zaključila s prvo skupino udeležencev projekta »Podjetno nad izzive – PONI Koroška 2023-28«. V petek, 29. marca 2024, je v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika potekala slovesnost, kjer so udeleženci prejeli priznanja.

Direktorica Regionalne razvojne agencije za Koroško, Karmen Sonjak in župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen sta podelila priznanja o uspešnem zaključku programa.

Vsak izmed udeležencev, vključenih v prvo skupino, je razvijal svojo unikatno poslovno idejo. Med njimi so Rok Nemec z inovativnimi rešitvami na področju robotike in varjenja – INOVAR, Jakob Šteharnik in Dejan Kašnik, ki se osredotočata na fotografijo in grafično oblikovanje, Katja Hamler z edinstvenim pristopom k oblikovanju pisarniških prostorov za startupe in mala podjetja – UNICORN INTERIOR, Nina Štumpfl, ki je mojstrica slaščic – BAKING AND MAKING BY NINA, ter Lara Gosak, ki prinaša inovacije v svet lepote nohtov z poslovno idejo NAILTELLA. Sabina Nachtigal Krajnc je ljubiteljica kave in bo z mobilna kavarnico poskrbela za najboljšo kavo na Koroškem – COFFEE TAKE AWAY, Jure Ričnik za mizarske storitve in pohištvo po meri, Barbara Svetec vas bo razvajala z unikatnim nakitom – ANNI DESIGN, Ožbi Strmčnik pa razvija multimedijske storitve in IT svetovanje – ITMM.

Posebno pozornost zasluži Živa Škrlovnik, ki je prva izmed skupine ustanovila svoje podjetje VIVA COGNITIVA, osredotočeno na učenje angleškega jezika. Živa s svojim inovativnim pristopom k izobraževanju odpira nova vrata v svet jezikov in predstavlja navdih za ostale udeležence.

Župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je izrekel iskrene čestitke udeležencem ob njihovih inovativnih poslovnih idejah in odločnosti za podjetniško pot. Kot izkušen ekonomist poudarja, da jedro podjetništva tiči v kreiranju dodane vrednosti in zato z velikim optimizmom gleda naprej, ker je prepričan v pozitiven vpliv in inovacije, ki jih bodo bodoči podjetniki prinesli koroškemu gospodarstvu.

Direktorica Regionalne razvojne agencije za Koroško Karmen Sonjak je vsem udeležencem zaželela veliko uspeha in poguma, saj je le ta potreben za uspeh v podjetništvu. Dodala je nasvet, da nič ni neizvedljivo; če kaj ne gre, je to samo lekcija in priložnost, da poskusiš znova in znova, dokler ne uspeš.

Pomen podjetništva za razvoj regije je neprecenljiv, saj ustvarjanje podpornega okolja za podjetniško aktivnost spodbuja inovacije, gospodarsko rast in socialno kohezijo. »PONI Koroška 2023-28« igra ključno vlogo pri doseganju teh ciljev, saj zagotavlja potrebno podporo in orodja za razvoj in uspeh bodočih podjetnikov.

Projekt »PONI Koroška 2023-28« je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na RRA Koroška, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

Projekt PONI Koroška 2023-28, financiran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije, predstavlja pomemben del v strategiji za spodbujanje podjetništva in inovativnosti na Koroškem.

Skupini, ki je zaključila želimo veliko uspeha na njihovi nadaljnji poti!

Vir: RRA Koroška

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Regionalna razvojna agencija za Koroško je uspešno zaključila s prvo skupino udeležencev projekta »Podjetno nad izzive – PONI Koroška 2023-28«. V petek, 29. marca 2024, je v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika potekala slovesnost, kjer so udeleženci prejeli priznanja.