Počivalšek: Javne finance si ne morejo privoščiti še enega zaprtja

Mi bomo preživeli vse, vzdržna javnofinančna situacija pa si ne more privoščiti še enega zaprtja gospodarstva, je ocenil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Slovensko gospodarstvo je v smislu okrevanja v nadpovprečno dobri kondiciji, a te priložnosti ne smemo zapraviti, je posvaril in pozval k odgovornemu odnosu vseh v družbi.
Zdravko Počivalšek Vlada RS

“S pravočasnimi ukrepi smo ohranili večino delovnih mest, večino podjetij. Z osmimi protikoronskimi zakoni smo omogočili, da bi se lahko v gospodarstvo in družbo vložilo šest milijard evrov, dejansko je šlo za tri in pol milijarde,” je v odgovoru na novinarsko vprašanje na temo morebitnega vnovičnega zapiranja dela gospodarstva in javnega življenja ob robu predstavitve prioritet ministrstva v času predsedovanja Slovenije EU dejal Počivalšek.

Sedaj lahko gospodarstvo znova dela. Bruto domači proizvod je padel manj od napovedi, raste pa hitreje od napovedi. “Prognoze so, da bi lahko do konca letošnjega leta prišli na predkoronsko raven. Smo v nadpovprečni kondiciji za obnovo gospodarstva,” je dejal.

Po oceni Počivalška bi bilo zato škoda, da bi priložnost, ki jo imamo, zapravili. “Vsi v družbi morajo k temu pristopiti z odgovornim odnosom,” je poudaril in izpostavil “cepljenje, cepljenje in še enkrat cepljenje”.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije