Search
Close this search box.

Počivalšek in Koritnik: Inšpektorji morajo dosledno nadaljevati s strožjim nadzorom izpolnjevanja pogojev PCT

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in minister za javno upravo Boštjan Koritnik sta se včeraj, 3. novembra 2021, sestala z osrednjimi inšpekcijskimi službami.

Ministra sta se v razgovoru s pristojnimi inšpekcijskimi službami seznanila z rezultati strožjega nadzora izpolnjevanja pogojev PCT med preteklimi prazniki. Inšpektorji pristojnih inšpektoratov so skupaj izvedli več nadzorov in v povezavi s kršitvami izrekli več prekrškovnih ukrepov. Zaskrbljujoče so ugotovitve, da posamezniki dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT ne želijo pokazati ali pa izražajo svoje nezadovoljstvo nad tistimi, ki nadzor izvajajo, sta po srečanju navedla ministra.

S poostrenim nadzorom želimo ljudi opomniti, naj se vedejo previdno in preventivno. Sredstva, s katerimi se lahko zaščitimo, so vedno na voljo. Odgovornost, da skrbimo za svoje zdravje in za zdravje bližnjih, pa je na nas samih. Trdno verjameva, da lahko le s skupnimi napori preprečimo morebitna zapiranja. Slovenska družba si namreč ne more privoščiti vnovičnega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarskih dejavnosti,” sta v skupni izjavi poudarila Koritnik in Počivalšek.

Inšpektorji morajo dosledno nadaljevati s strožjim nadzorom izpolnjevanja pogojev PCT, saj bodo s tem pripomogli k izboljšanju sicer nezavidljive zdravstvene situacije. “Zavedava se, da z inšpekcijskim nadzorom ni mogoče zajeti vseh situacij, kjer bi lahko prišlo do prenosa okužb, zato ponovno apelirava na vse državljane, naj ravnajo odgovorno ter dosledno upoštevajo pogoje PCT in se poslužujejo drugih samo/zaščitnih ravnanj,” sta dodala.

Vir: Vlada RS

Dogodki

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in minister za javno upravo Boštjan Koritnik sta se včeraj, 3. novembra 2021, sestala z osrednjimi inšpekcijskimi službami.