Search
Close this search box.

Počitniško varstvo otrok v Slovenj Gradcu

MOCIS bo tudi letos v času poletnih počitnic poskrbel za varstvo otrok.

Varstva se bodo lahko udeležili otroci iz Mestne občine Slovenj Gradec, od zaključenega 1. do zaključenega 3. razreda osnovne šole. “Otroci bodo lahko poletje preživeli z vrstniki, ob športnih in družabnih aktivnostih. Skupaj bodo ustvarjali, se podali na kakšen potep in sklepali nova prijateljstva.” so povedali na MOCIS-u.

Počitniško varstvo otrok bo potekalo v času poletnih počitnic, med 29. 6. 2020 in 28. 8. 2020, vsak delovni dan med 6.00 in 16.00MKC Slovenj Gradec, Ozare 18.

Pri izvedbi bodo sodelovali tudi drugi javni zavodi, institucije in društva, program pa bodo izvajali strokovni delavci MOCIS-a in zunanji izvajalci.  

Varstvo se bo organiziralo v enotedenskih terminih, v posameznem terminu bodo sprejeli 30 otrok. Organizatorji so pojasnili, da bodo otroke vključevali po časovnem redu prijav, pri tem pa bodo vsakemu otroku omogočili vključitev v vsaj en termin. V primeru prostih mest, bodo lahko vključeni v več terminov.

FOTO: MOCIS

Varstvo bo zaradi epidemije prilagojeno:

Zaradi epidemije pa bo letošnje počitniško varstvo prilagojeno in bo potekalo v skladu z navodili NIJZ in ukrepi Vlade RS. Skupine otrok bodo manjše, v vsaki bo lahko le 15 otrok. “Potrudili se bomo, da bodo vsebine v največji možni meri potekale na prostem. Poskrbeli bomo za redno umivanje rok, higieno kašlja in druge ukrepe, ki jih priporočajo pristojne institucije.” so še dodali na MOCIS-u. Starši pa bodo morali ob prvem prihodu otroka podpisali izjavo o odsotnosti znakov bolezni.

Več o varstvu in možnih terminih si preberite na spletni strani MOCIS-a tukaj.

Pobudnik organizacije počitniškega varstva in sofinancer je Mestna občina Slovenj Gradec.

VIR: MOCIS

Dogodki