Po večjem plazu v občini Vuzenica gozdna cesta spet prevozna, a potrebna je previdnost

Po večjem zemeljskem plazu na območju Šentjanža nad Dravčami v občini Vuzenica je gozdna cesta, ki jo je zasulo, od popoldneva že odprta.
188562681_958575688230859_3292205788495397163_n

 Plaz k sreči ni ogrožal bližnje stanovanjske hiše, kakšni bodo nadaljnji ukrepi, pa stroka še odloča, je za STA povedal vuzeniški župan Franjo Golob. V torek se je večji plaz sprožil tudi na območju Solčave.

Plaz se je na razmočenem terenu sprožil minulo noč, na centru za obveščanje so bili o dogajanju obveščeni ob 22.45. Posredovali so vuzeniški gasilci, ki so cesto zaprli in uredili obvoz, navaja center za obveščanje.

V plazu se je podrlo več dreves, plaz pa je s seboj prinesel tudi več drevesnih panjev od zadnje sečnje, je povedal župan. Nanos zemlje in ostalega so danes s ceste ves dan odvažali kamioni. Zdaj je gozdna cesta že prevozna, a potrebna je previdnost, je še opozoril župan.

Po podatkih centra za obveščanje se je v torek zvečer zemeljski plaz v velikosti okoli 50 kvadratnih metrov sprožil tudi na območju Solčave. Tam je plaz ogrožal stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci, ki so plaz prekrili s folijo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.