Search
Close this search box.

Po Urškah na Uršljo goro tudi kolesarji

Pred tednom smo že poročali o Urškah, ki so se na god sv. Uršule podale k njenemu hramu na vrhu Uršlje gore. Pohoda se je takrat kljub slabemu vremenu udeležilo 45 Uršk, prisotna pa sta bila tudi črnjanska županja mag. Romana Lesjak in prevaljski župan dr. Matic Tasič.

Na Uršlji gori v megli in dežju kar 45 Uršk

Tokrat, v sredo, 31. oktobra ob 8:30, bodo na Uršljo goro s kolesi krenili tudi kolesarji, gre za dogodek pod imenom “S kolesi na Uršljo goro”, ki se vsakoletno ob prazniku reformacije prireja že vse od leta 2009. S pričetkom na Ravnah, natančneje na Čečovju, kjer vodi cesta proti Ivarčkemu jezeru, se bodo udeleženci podali proti Šrotneku, tam bo ob cerkvi sv. Mohorja in Fortunata tudi glavno zbirališče za preostale kolesarje. V nadaljevanju se bodo kolesarji na poti, na kateri premagujejo 17,2 km razdalje ter 1300 višinskih metrov, mimo smučarske koče podali proti Naravskim ledinam, nato do križišča pri Križanu, ki mu kmalu sledi prihod do tako imenovane “rampe”, zapornice, od koder se pot strmo vzpenja do vrha Uršlje gore.

Po besedah Branka Krančana, člana Kolesarskega kluba Ravne in organizatorja dogodka, je bilo lansko leto po udeležbi rekordno, saj je bilo prisotnih več kot 40 udeležencev, letos pa upajo, da bodo to številko še presegli. Poudarja, da gre za dogodek rekreativne narave, kjer ni pomemben čas vzpona, pač pa druženje. Kolesarjenju bo še isti dan, ob 15. uri, prav tako na vrhu Uršlje gore, sledil koncert Lidije s kitaro, Pesem je ena sama ljubezen.