Search
Close this search box.

Po uničujočem požaru na Vrhah družini prvo finančno pomoč ponudila tudi MO Slovenj Gradec. Z obiskom lokala Star’s caffe jim lahko pomagate tudi vi

V soboto zvečer je v naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil mansardo ter ostrešje stanovanjske hiše na Vrhah 44. Družina je ostala brez novega doma. Na pomoč so se prizadetim v požaru odzvali že številni posamezniki in podjetja. Družino pa sta danes obiskala tudi župan in podžupan MO Slovenj Gradec.

Kot smo že poročali TUKAJ, je včeraj prišlo do požara na Vrhah, kjer se je z ognjenimi zublji borilo več gasilskih enot. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem pa so na kraju oskrbeli eno osebo. Preko Facebooka je stekla tudi dobrodelna akcija za pomoč družini Gošnak-Pavše, prvo finančno pomoč pa sta jim v imenu občine ponudila tudi župan Tilen Klugler in podžupan dr. Peter Pungartnik.

“Nesreča nikoli ne počiva, žal. Tako je v soboto zvečer v naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil mansardo ter ostrešje stanovanjske hiše. Danes sva si s podžupanom dr. Petrom Pungartnikom ogledala situacijo in družini ponudila prvo finančno pomoč,” je po obisku družine na Facebooku zapisal župan Tilen Klugler.

Hkrati se je župan zahvalil vsem gasilcem, za hitro intervencijo in pomoč pri gašenju. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste ali pa še boste pomagali družini, ki jim je ogenj odvzel leta odrekanj in toliko let dela. Že večkrat smo pokazali, kako močni smo, ko se povežemo. Verjamem, da nam bo tudi tokrat uspelo,” je zapis sklenil slovenjgraški župan Tilen Klugler.

VIDEO: Požar na Vrhah 44. Avtor: Aleš Uršej

Lokal Star’s caffe iz Dravograda bo družini, prizadeti v požaru, podaril ves jutrišnji izkupiček. Pri njih pa lahko za družino oddate tudi prostovoljne prispevke.

“Žalostno, ko ti ogenj uniči vse, kar si gradil in ustvarjal več let … Ne moremo si predstavljati bolečine, ki jo preživljajo družina Gošnak-Pavše, in ko se zaveš, da je v tvojem kraju, se te to še toliko bolj dotakne … Ne morem mimo tega, da ne bi pomagala, ker lahko se naredi vsem nam. Deljenje fotografij in objav ni dovolj, Potrebno je stopiti skupaj in pomagati, če se le da, vsak po svojih močeh,” je na Facebooku zapisala lastnica lokala Star’s caffe Branka Lavk, ki je tudi soseda omenjene družine.

“Zato, ker ravno jutri odpiramo terase lokalov, bomo v Star’s caffe ves izkupiček jutrišnjega dne nakazali družini, da se čim prej postavijo nazaj na noge,” je še dodala Branka Lavk, ki pa je za Koroške Novice še povedala, da bo prav tako v lokali postavljena škatla za prostovoljne prispevke namenjene družini Gošnak-Pavše. Lokal pa bo obratoval med 7.00 in 19. uro.

Prostovoljne prispevke za družino z Vrh pa boste lahko od jutri naprej oddali tudi na Prevaljah, in sicer v cvetličarni Iksija.

“V cvetličarni bomo jutri nastavili skrinjico za prostovoljne prispevke, zato prosimo vse, ki lahko pomagate, da to storite. Slovenci smo že večkrat stopili skupaj in dokazali, da združeni zmoremo vse! Dajmo še enkrat in še stokrat, če bo treba. Vsak evro, ki ga lahko podarite družini šteje. In kdor malo da, veliko, da,” sporočajo iz cvetličarne Iksija.

V PE KDS Slovenj Gradec lahko oddate knjige za punčko staro 8 let.

Dragi vsi! Sinočnji Sandrin klic in sporočilo “Marjana hiša mi je zgorela” me še vedno spremlja z vso intenzivnostjo. Nepredstavljivo. Karkoli lahko in zmoremo, bomo prispevali tudi sodelavci, predvsem pa bomo Sandra tebi in celi družini vsak čas na voljo. Petra delim tvoj klic. V PE KDS bomo jutri zbirali knjige in družabne igre za našo Nežo. Ostanite močni,” je preko Facebooka sporočila direktorica Doma starejših PE Slovenj Gradec Marjana Kamnik.

S tem se je direktorica doma odzvala na prošnjo Sandrine sestre Petre, tete majhne Neže, ki je na Facebooku zapisala: “Prosim vse mamice, ki imate doma knjige in družabne igre, da se mi javite, saj je moja nečakinja izgubila vse, kar ima najraje. Ne, ni me sram, ker nam življenje očitno še ni pokazalo dovolj. Prosim vas, pomagajte moji družini,” o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Prostovoljne prispevke lahko oddate tudi v Vrtnariji Pori na Prevaljah

Iz Vrtnarije Pori na Prevaljah so sporočili, da lahko tudi pri njih oddate prostovoljne prispevke za družino Gošnak-Pavše. Tudi pri nas na Vrtnarija Pori boste lahko od jutri naprej prispevali prostovoljno, v škatlico, ki bo nastavljena v vrtnariji. Skupaj zmoremo,” so zapisali na Facebook strani vrtnarije.

Prostovoljne prispevke v škatlico lahko oddate tudi v Pavza baru v Šparovem centru na Ravnah.

Na Prevaljah lahko oddate prostovoljne prispevke tudi v optiki Paradiž.

Družini lahko pomagate tudi z nakazilom prispevka na transakcijski račun, ki je odprt pri Delavski hranilnici. TRR: SI56 6100 0001 8539 472. Sklic: 1704. Namen: Pomoč po požaru družini Pavše.

V soboto zvečer je v naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil mansardo ter ostrešje stanovanjske hiše na Vrhah 44. Družina je ostala brez novega doma. Na pomoč so se prizadetim v požaru odzvali že številni posamezniki in podjetja. Družino pa sta danes obiskala tudi župan in podžupan MO Slovenj Gradec.