Search
Close this search box.

Po sončnih in vročih dneh v soboto močnejše nevihte in krajevna neurja

Danes bodo najvišje dnevne temperature od 29 do 34 stopinj Celzija. Tudi ponoči bo še precej jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 18 stopinj Celzija. V soboto bo po sončnem dopoldnevu sredi dneva oblačnost od severa naraščala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zgodaj popoldne bodo na severu nastale prve plohe in nevihte, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Nastane lahko tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 stopinj Celzija.

Opozorilo: V soboto popoldne in zvečer bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij.

Obeti: Do nedelje zjutraj se bo razjasnilo, po kotlinah bo nastalo nekaj megle. Nedelja in ponedeljek bosta povečini sončna in hladnejša dneva. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in nad Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka k nam topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno in vroče. V soboto bo vpliv hladne fronte s padavinami, nevihtami in ohladitvijo že dopoldne zajel kraje severno od nas, do večera pa se bo razširil nad vse sosednje pokrajine.

Biovreme: V petek bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden, sredi dneva in popoldne pa bo po nižinah povečana toplotna obremenitev. V soboto se pričakuje zmerna obremenitev zaradi vremena, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo. Priporočeno je uživanje lahke hrane in dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in zdravil.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
ROMAN
ROMAN
3 let nazaj

No nevem ce bo iz tega kaj😉