Search
Close this search box.

Po novem letu množično testiranje s hitrimi testi tudi v Črni na Koroškem

Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi bo po novem letu na voljo tudi v Črni na Koroškem.

Štab civilne zaščite Občine Črna na Koroškem obvešča krajane o možnosti brezplačnega testiranja z antigenskimi testi, ki bo potekalo v Črni na Koroškem v ponedeljek, 4. januarja, od 12. ure dalje v prostorih Kulturnega doma Črna, so sporočili iz Občine Črna.

Predhodna prijava za brezplačno testiranje ni potrebna. S seboj prinesite osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Upoštevati je potrebno vsa navodila NIJZ – med čakanjem je treba ohranjati medsebojno razdaljo (najmanj 2 m) in nositi pravilno nameščeno zaščitno masko, so še navedli v sporočilu za javnost.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil. Rezultat testa bo znan v približno 15 minutah.

Pri tem naj še omenimo, da bo prihodnji teden testiranje organizirano tudi v Dravogradu, in sicer v sredo, 06. januarja 2021 od 9. do 17. ure. Ker želijo preprečiti morebitno gnečo in omogočiti dostop kar najširšemu krogu občanov, bo testiranje potekalo istočasno na dveh lokacijah, to je v Dravogradu v dvorani Špic D in v Šentjanžu v dvorani Doma Borcev.

Testiranja se lahko udeležijo tudi občani in občanke drugih občin, saj prihod na testiranje velja kot izjema za prehajanje občinskih mej.

Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi bo po novem letu na voljo tudi v Črni na Koroškem.