Search
Close this search box.

Po mnenju spletnih glasovalcev najgostoljubnejša Črna na Koroškem in Radlje ob Dravi

Spletno glasovanje v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna je zaključeno.

V letošnji akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna so spletni uporabniki v anketi Turistične zveze Slovenije med večjimi mesti za najbolj urejenega in gostoljubnega izbrali Velenje.

Najbolj urejena in gostoljubna mestna, trška, vaška jedra so po mnenju spletnih uporabnikov Brežice, medtem, ko je Slovenj Gradec pristal na 4. mestu, Trg Ravne pa na 8. mestu.

Iz Mestne občine Slovenj Gradec so sporočili: “Z največjim veseljem sporočamo, da se je Slovenj Gradec, na tokratnem – že 32. tekmovanju natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna – uvrstili med nominirance za dobitnike prestižnega priznanja MDGL 2023 v kategoriji Srednja mesta in Mestna jedra. Katero mesto nam pripada izvemo sredi novembra, ko bodo v Novi Gorici potekali Dnevi slovenskega turizma (13. -15. novembra 2023).”

Najbolj urjeno in gostoljubno srednje mesto je Zagorje ob Dravi. Slovenj Gradec je tudi v tej kategoriji osvojil 4 mesto.

Med najbolj gostoljubnejša in urjena manjša mesta so Radlje ob Dravi pometle s konkurenco in pristala na prvem mestu s 3221 glasovi. Čestitke.

Laško je najgostoljubnejšo zdravilišče, medtem ko je Kobarid na prvem mestu pri turističnih krajih.

Črna na Koroškem je s 606 točki na prvem mestu med najgostoljubnejšimi izletniškimi kraji.

Pri kampih vodi Kamp Kolpa, medtem ko je pri glamingu absolutni zmagovalec Slovenia Eco Resort s kar 3240 glasovi.

Naj gostoljubnejša mladinska prenočišča je Mladinski hostel Trbovlje. Mladinski hotel Punkl je pristal na 6. mestu, takoj za njim pa MCC Hostel.

Pri Tematskih poteh vodi učna pot Pot Srečno, Gozdna učna pot Dravograd je pristala na 5. mestu.

Izletniška točka kot naj gostoljubnejša slavi Tinekov brod na reki Muri (Ljutomer), Kope so po mnenju spletnih glasovalcev na 12. mestu.

Tista mesta, kraji, tematska pot,…  ki so prejeli največ vaših glasov, bodo prejeli posebno priznanje za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj  po izboru ljudstva.

Čestitke vsem.

Vir: Turistična zveza Slovenije

Dogodki

Spletno glasovanje v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna je zaključeno.