Search
Close this search box.

Po izrečenem opravičilu umik tožbe proti županu Občine Muta

Župan Občine Muta Mirko Vošner se je na četrtkovi seji občinskega sveta javno opravičil Darku Sahorniku za besede, izrečene na seji aprila 2017, zaradi katerih je Sahornik proti županu vložil zasebno tožbo. Tožbo bo zdaj umaknil, je za STA potrdil Sahornik, ki od Vošnerja pričakuje tudi plačilo stroškov postopka pred sodiščem.

V tej zadevi je Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu 12. decembra lani Vošnerja spoznalo za krivega žaljive obdolžitve Darka Sahornika, sodba pa ni postala pravnomočna. Vošner se je namreč nanjo pritožil, čemur je višje sodišče ugodilo in sodbo razveljavilo. Ugotovilo je bistvene kršitve določb kazenskega postopka.

Višje sodišče je nato zadevo vrnilo slovenjgraškemu sodišču v novo sojenje, a se to letos ni začelo, saj sta se Vošner in Sahornik skušala dogovoriti zunaj sodne dvorane. To jima je, kot kaže, tudi uspelo.

Sahornik je bil sicer na zadnjih dveh lokalnih volitvah Vošnerjev županski protikandidat. Zasebno tožbo je proti Vošnerju vložil zaradi besed, ki jih je Vošner izrekel na seji občinskega sveta 20. aprila 2017, ko so svetniki obravnavali problematiko višine komunalnega prispevka. Med drugim je Vošner takrat dejal, da je Sahornik v projektu izgradnje kanalizacije imel “fiktivne posle” s podjetjem Riko in da je pri tem zaslužil “umazan denar”.

Darko Sahornik ni imel fiktivnega skladišča materiala in je najemnino prejemal zakonito,” je na četrtkovi seji ob prisotnosti Sahornika med drugim dejal Vošner.

Dogodki