Po Googlu ulice na Koroškem snema tudi Apple

Ameriški tehnološki velikan Apple je 20. aprila začel s snemanjem ulic za storitev Apple Maps tudi v Sloveniji, in sicer naj bi po podatkih informacijskega pooblaščenca zajem zaslona potekla v Ljubljani in Mariboru, v zadnjih dneh pa smo avtomobile opazili tudi na Koroškem.
186470806_759646417923740_2736259160230669937_n

Po zagotovilih družbe Apple naj bi uporabili podobne varovalke zasebnosti kot Google, kar vključuje zameglitev obrazov in registrskih tablic, možnost podaje zahtev za umik ter omejene roke hrambe zajetih posnetkov, vozila pa bodo tudi jasno označena.

Apple je o snemanju obvestil informacijskega pooblaščenca, ki je sporočil, da bodo podrobnejše informacije pred začetkom objavljene na njihovi spletni strani. Kot kaže, bodo snemali v različnih krajih po Sloveniji, ne le v Ljubljani in Mariboru, saj so na njihovi spletni strani navedene vse regije, avtomobile z njihovimi napisi pa smo zadnje dni že večkrat opazili tudi na Koroškem, in sicer v Slovenj Gradcu.

Apple uporabnikom omogoča, da si ogledajo mesta v interaktivni 3D-izkušnji, ki omogoča 360-stopinjski pogled in pomikanje po ulicah. Gre za podobno storitev, kot jo uporabnikom ponuja tudi Google s storitvijo Street View (Ulični pogled) in ki omogoča uporabnikom navidezno raziskovanje sveta.

Google je sicer v aprilu s svojimi avtomobili znova prišel v Slovenijo, saj bo v več slovenskih krajih, med drugim tudi na Koroškem, vnovič fotografiral ulice. V Sloveniji je Google začel s snemanjem poleti 2013, posnetke pa je v storitev Street View vključil v začetku leta 2014. Od takrat redno posodablja svojo bazo posnetkov, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Vir: Informacijski pooblaščenec, STA, Apple

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.