Search
Close this search box.

“Po dveh letih od pričetka gradnje ni zgrajen niti meter hitre ceste na Koroško”

Iniciativa za 3. razvojno os je danes poslala sporočilo za javnost, v kateri navaja, da je na današnji dan, pred pol stoletja, bila odprta prva avtocesta v Sloveniji. Dvaintrideset kilometrski odsek med Vrhniko in Postojno,  je bil zgrajen v tridesetih mesecih. Tempo gradnje je bil za današnje čase nepredstavljiv.

Kot so zapisali v sporočilu:” V današnjih časih na gradbišču 3. razvojne osi, gradnja poteka bistveno počasneje. Na odseku hitre ceste med Slovenj Gradcem in Velenjem, je v dveh letih investitorju uspelo delno zaključiti eno gradbišče z viaduktom Gaberke, ter postaviti nekaj stebrov viadukta Jenina in Visočnik v okolici Podgorja pri Slovenj Gradcu. Korošci pri tem zaskrbljeno ugotavljamo, da po dveh letih od pričetka gradnje ni zgrajen niti meter hitre ceste, zato se sprašujemo v kakšnem roku bo država zgradila obljubljeno hitro cesto?

Žal od odgovornih še vedno nismo prejeli odgovorov, za koliko se bodo roki izgradnje zamaknili. Tudi do napovedanega decembrskega sestanka koordinacijskega odbora za izgradnjo 3.razvojne osi, na kateremu naj bi bila predstavljena novelirana časovnica, ni prišlo.”

Poslali so še karikaturo ambasadorja Ho´čmo cesto, Cirila Horjaka, ki je slikovito orisal aktualni potek gradnje 3. razvojne osi na Koroško.

Besedilo: Aljaž Verhovnik, Iniciativa za 3RO

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Stanko
Stanko
1 leto nazaj

Slediti je treba denarju ! Verjamem da je kje že zgrajena kakšna vila ali vikend,meni me pa čudilo,če bi bil tudi kakšen račun v davčni oazi malo bolj poln.

Plink
Plink
1 leto nazaj

In mi Korošci tej državi ptidno plačujemo davke za kaj že? Prej bodo zgradili peti obroč okoli Ljubljane.

Zvestsebi
Zvestsebi
1 leto nazaj

Bo treba narediti kolono od Koroške do Ljubljane, hitro se bodo dela nadaljevala. Vprašanje je samo ali bodo ostali Slovenci podprli Korošce ali pa bodo pogledali stran kot že videno!

Dogodki