Po čiščenju talnega gretja do toplejšega doma in manjše porabe električne energije

Ob visokih cenah ogrevanja se pogosto sprašujemo, kaj vse še lahko naredimo, da ne bo toliko trpel družinski proračun, da bi zmanjšali stroške kurjave in bi nam bilo v teh mrzlih zimskih dneh še vedno dovolj toplo. Kot pravijo v podjetju Cev sanacija, je talno ogrevanje zagotovo eno izmed najboljših načinov prenosa toplote od vira v prostor, vendar pod pogojem, da je pravilno načrtovano in kakovostno vgrajeno ter tudi redno vzdrževano oziroma očiščeno.

V podjetju Cev sanacija, kjer vam profesionalno očistijo vse sisteme ogrevanja in hišnega vodovodnega omrežja, priporočajo čiščenje talnega gretja na približno vsakih deset let. Z izkušnjami, ki so jih pridobili v tujini, poskrbijo, da delo opravijo hitro, strokovno in natančno. Kar pa je najpomembnejše, po opravljenem čiščenju inštalacije, vam zagotavljajo, da boste pri ogrevanju veliko prihranili, omrežje pa bo delovalo maksimalno.

V podjetju Cev sanacija, s sedežem v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, so glede čiščenja talnega gretja povedali, da se morajo uporabniki zavedati, da vodovodna voda ni primerna za talno gretje. »V nizkoenergijskih sistemih lahko pride do razvoja mikroorganizmov. Težave z vodo najpogosteje odkrijemo v kontrolnih ventilih. Voda, ki je rjava in sluzasta, lahko celo popolnoma zamaši pretoke v talnem sistemu ogrevanja …” pojasnjujejo v omenjenem podjetju, kjer se lahko pohvalijo s sodobno nemško tehnologijo za čiščenje talnega gretja

Za vse informacije so vam na razpolago na tel. številki 00386 (0)30 262 884 za vse klice v slovenskem omrežju ali 0043 664 1671 660 za območje Avstrije. Najdete pa jih tudi na spletu na http://cev-sanacija.si/.

“Razlog za razvoj mikroorganizmov je običajno uporaba vode iz lastnega zajetja ali vodovoda, ki v kombinaciji z zmernim temperaturami predstavlja idealno okolje za razvoj alg in bakterij. Zato je potrebno sistem obvezno napolniti s strojem za nevtraliziranje vode. Visoke temperature vode v klasičnem radiatorskem sistemu (nad 60°C) to preprečijo, pri talnem gretju pa se nezaželen pojav prepreči z uporabo destilirane vode ali z dodajanjem biocidnih sredstev. Po očiščenem postopku se voda s posebnim strojem nevtralizira in sistem optimalno deluje med 8 do 10 letpri ogrevanju pa porabite več kot 30 odstotkov energije.«

Kolektorji pretoka v razdelilnih omarah talnega gretja. V podjetju cev sanacija namenjajo posebno pozornost temu, da da pogledajo razdelilne omare, ali se v njih ustvarjajo alge.

Na vprašanje, kako očistijo talno gretje, so nam odgovorili, da najprej izmerijo Ph vode, nakar pa s posebnim strojem očistijo kompletno notranjost talnega ogrevanja, vključno z kotlom, nakar je potrebno izprazniti vodo iz kompletnega sistema talnega ogrevanja, ki ga potem s strojem napolnijo z nevtralizirano vodo.

Za čiščenje talnega omrežja se stroj s čistilnim sredstvom priklopi na razdelilno omaro, za centralno ogrevanje pa se v kurilnici priklopi na sam kotel (peč). Postopek traja od 5 do 10 ur. Sprememba in posledica čiščenja je opazna pri kurjavi že naslednji dan.

Pri vsem tem je nas tudi zanimalo, kolikšna je cena omenjene storitve. Kot smo izvedeli, je odvisno od več dejavnikov, zato je ceno brez podatkov o objektu, napeljavi … zelo težko določiti “na pamet”. Z veseljem pa vam bodo v podjetju Cev sanacija naredili brezplačni izračun ter vam razložili celoten postopek čiščenja talnega gretja, na podlagi katerega se boste lažje odločili za njihove storitve.

Za konec naj še omenimo, da vam v podjetju Cev sanacija nudijo tudi čiščenje bojlerjev, strojno čiščenje hišnih odtokov, poskrbijo pa tudi za boljši pretok vodovodnega omrežja, o čemer si lahko več preberete na njihovi spletni strani TUKAJ, kjer najdete tudi priporočila zadovoljnih strank.

Dogodki