Search
Close this search box.

Plavalci Fužinarja osvajali medalje na Pokalu Ježek (FOTO)

Ta vikend je potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje za mlade plavalce Pokal Ježek na bazenu Tivoli v Ljubljani.

Tekmovanje je namenjeno kategorijam dečkov in deklic ter mlajših dečkov in deklic, ki si želijo izboljšati osebne rezultate v 25 m bazenu. Za cicibane in cicibanke je tekmovanje predvsem razvedrilnega značaja in možnost za srečanje s svojimi vrstniki iz Slovenije in širše.

Prvi dan je barve Fužinarja zastopalo 7 plavalk in plavalcev. Prvi dan  so plavalci in plavalke Fužinarja osvojili 9 medalj.

Tim Verlak je blestel z zmago na 100m prosto, z drugim mestom na 50m prosto in tretjim mestom na 100m mešano. Gaja Vidrih je prav tako zablestela s prvim mestom na 50m hrbtno, drugim mestom na 100m prosto in tretjim mestom na 100m hrbtno. Aleksandra Gnamuš Šlebnik pa je osvojila drugo mesto na 100m prsno ter tretja mesta na 50m prsno in 100m mešano.

Vsem čestitke, prav tako pa tudi Liji Helbl, Taju Šumahu, Alini Paternoster in Lari Plesec za izboljšanje osebnih rekordov.

Naslednji dan so na prizorišču zablesteli najmlajši plavalci, letniki 2014 in mlajši. Anže Kos je s svojimi 4 zlatimi medaljami na 25m razdalji disciplin prsno, delfin, prosto in hrbtno, osvojil srca gledalcev. Glorija Gnamuš Šlebnik je prav tako navdušila z dvema srebroma in bronom, medtem ko je Zala Gorenšek osvojila bronasto medaljo na 25m delfin. Posebno omembo si zasluži štafeta 4x25m prosto v postavi Anže Kos, Luka Plesec, Zala Gorenšek in Zala Simonič, ki je osvojila bron.

V skupnem seštevku časov štirih 25m disciplin je med dečki kategorije D slavil Anže Kos, med dekleti pa je bila v kategoriji E tretja Glorija Gnamuš Šlebnik.

Poleg teh izjemnih dosežkov, pa je PK Fužinar na tekmovanju imel tudi najmlajše nastopajoče: med dečki Maks Škrubej, med deklicami pa sta to bili Lana Gracej Grogl in Ana Meško.

Vsem plavalcem in plavalkam čestitamo za izjemne dosežke in navdušenje ter jim želimo še veliko uspehov v prihodnosti!

Vir: Plavalni klub Fužinar

Fotogalerija

Dogodki

Ta vikend je potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje za mlade plavalce Pokal Ježek na bazenu Tivoli v Ljubljani.