Planinsko društvo Mežica vabi na 31. Zimski pohod na Peco

V soboto, 9. februarja 2019, vabljeni na tradicionalni Zimski pohod na Peco (2126 m), z izhodiščem v Mežici, ki ga prireja Planinsko društvo Mežica v sodelovanju z MDO Koroške, GRS Koroške in enoto gorske policije,

Glede na večletno prakso se pohodniki na pot podajajo samostojno, pri čemer si hojo večinoma skrajšajo z vožnjo do Podpece ali Šteng. Tistim, ki svojega vodnika nimajo, pa bi si vseeno želeli spremstvo, lahko vodnika po predhodnem dogovoru priskrbi Planinsko društvo Mežica, so v vabilu navedli organizatorji pohoda. Prav tako prosijo pohodnike, da upoštevajo navodila GRS, policije in vodnikov ob poti ter da se ne gibljejo izven uhojenih poti.

Za vse udeležence pohoda je obvezna popolna zimska oprema (palice, dereze, topla oblačila, topli napitki …). Dom na Peci bo na dan pohoda odprt, kjer se boste lahko tudi okrepčali z okusno hrano in toplimi napitki.

Organizatorji sporočajo, da bodo udeleženci pohoda, ki se bodo registrirali v Domu na Peci in bodo imeli na dan pohoda opravljenih deset pohodov, prejeli zlato priponko, za sedem srebrno in za štiri skoke na Peco bronasto priponko kralja Matjaža. Za opravljeni petindvajseti pohod se bo pohodniku podelil kipec kralja Matjaža.

Odhod udeležencev pohoda od Doma na Peci nazaj v dolino je predviden med 13:00 in 15:00 uroAktualne informacije in navodila bodo dan pred pohodom objavljena na spletni strani Planinskega društva Mežica, kjer najdete tudi kontaktne podatke za pridobitev dodatnih informacij.

Če vas zanima, kako so se na pohodu imeli lanskoletni udeleženci, pa si lahko preberete TUKAJ.

,
Vir in tekst: Planinsko društvo Mežica

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije