Search
Close this search box.

Pitna voda na Ravnah spet prihaja iz zajetja Šumc

Podjetje JKP Ravne d.o.o. obvešča vse uporabnike, da pitna voda na Ravnah na Koroškem ponovno prihaja iz glavnega vira - zajetja Šumc.
Fotografija je simbolična

JKP Ravne d. o. o. obvešča vse uporabnike pitne vode v Občini Ravne na Koroškem, da so v okviru notranjega nadzora sistema Šumc in Kotlje izvedli več zaporednih vzorčenj pitne vode.

Vsi vzorci so bili zdravstveno ustrezni in skladni z uredbo o pitni vodi.

Vodovodni sistem je dokončno vzpostavljen, kot je bil pred poplavami.

S ponedeljkom, 23. oktobrom 2023, je poveljnik Štaba Civilne zaščite za Občino Ravne na Koroškem Branko Kaker s sklepom preklical oba sklepa ZIR – o aktiviranju načrta zaščite in reševanja ob poplavah št. 843-0001/2023 z dne 4. 8. 2023 in o aktiviranju načrta zaščite in reševanja pri oskrbi s pitno vodo z dne 21. 8. 2023.

Spomnimo: Načrt zaščite in reševanja pri oskrbi s pitno vodo v občini Ravne na Koroškem je bil aktiviran zaradi v avgustovski povodnji uničenega magistralnega vodovoda, ki je zagotavljal oskrbo s pitno vodo iz vira Šumc Mežica v občinah Prevalje in Ravne na Koroškem in s tem prekinitve dobave pitne vode, ter nato izrazito sušnega obdobja v avgustu 2023, ko se je zmanjšala vodnatost drugih virov, iz katerih se je zagotavljala pitna voda.

Sanacija magistralnega vodovoda je bila izvedena v začetku oktobra 2023. S tem se je z 20. oktobrom 2023 zagotovil tudi priklop na vodovodno omrežje in s tem oskrba s pitno vodo za občino Ravne na Koroškem.

Vir: ravne.si

Podjetje JKP Ravne d.o.o. obvešča vse uporabnike, da pitna voda na Ravnah na Koroškem ponovno prihaja iz glavnega vira - zajetja Šumc.