Search
Close this search box.

Pirati za informacijsko varnost in ureditev področja konoplje

Piratska stranka Slovenje je v sklopu projekta “Kultura informiranja”, ki ga že peto leto zapovrstjo organizira društvo raum AU, predstavila svoj zakon o legalizaciji in regulaciji konoplje, ob tem pa se je zainteresiranim predstavil še eden od koroških kandidatov za poslanca Nejc Gašper

Člani društva raum AU s serijo javnih debat, pod skupnim imenom “Kultura informiranja”, spodbujajo živahne debate in pretok informacij, ker menijo, da so ravno informacije in njihovo kroženje temelj za razvoj lastne identitete in zmožnost avtonomnega odločanja vsakega posameznika.

V tokratni javni debati se je predstavila Piratska stranka Slovenije, s fokusom na legalizacijo konoplje, ki je po mnenju Piratov kompleksna tema in zahteva širšo javno razpravo. Zakon, ki so ga kot zunajparlamentarna stranka vložili v postopek razprave v Državnem zboru, je posledica racionalne analize stanja in znanstveno kredibilnih alternativ, na osnovi katerih so pripravili realističen in za večino družbe sprejemljiv predlog, je v uvodu povedal Jure Trbič, sekretar stranke.

Pirati so prepričani, da prohibicija nikoli ne deluje, kar so orisali s primeri prostitucije v Amsterdamu in z neslavno prohibicijo alkohola v ZDA in, da tudi Slovencem prinaša več težav kot koristi. Prohibicija ustvarja “črni trg”, ki je neposredno povezan s kriminalom, legalizacija pa bi ustvarjala nova zelena delovna mesta in prinašala prihodek v davčno blagajno. Opozorili so tudi na bolnike, ki morajo še vedno po konopljo na črni trg.

Tudi Nejc Gašper, koroški kandidat za poslanca Piratske stranke Slovenije, se skladno s poslanstvom stranke zavzema za sodobno demokracijo, informacijsko varnost in svobodno ustvajanje. Sodelovanje vsakega posameznika pri odločanju o vprašanjih skupnosti vidi kot glavni izziv sodobnega časa.

Naslednja v seriji predstavitev je Dorotea Pospihalj, ki bo 19. maja ob 18.00 uri v prostorih društva raum AU, Partizanska 12, Slovenj Gradec, razmišljala o ljubezni do skupnosti ter se skupaj z zainteresirano javnostjo spraševala do koga „naj bi čutili“ ljubezen in kdo je izključen iz ekskluzivnega kluba naše naklonjenosti. Meni, da je ljubezen posebna družbena kategorija, ki si zasluži javno pozornost, prav zaradi svoje radikalne zmožnosti zbliževanja, povezovanja ter ustvarjalnega potenciala.

Tudi v bodoče bomo s svojim delom spodbujali živahne debate ter kreirali možnosti za pretok informacij“, je vabilo na naslednji dogodek podkrepil predsednik društva, Rado Carlo Poggi.

Dogodki