Search
Close this search box.

Pihalni orkester Slovenj Gradec bo dobil nove prostore

Z Mestne občine Slovenj Gradec so sporočili, da so Pihalnemu orkestru Slovenj Gradec zagotovili nove prostore za vaje.

Pihalni orkester Slovenj Gradec, ki svoje poslanstvo aktivno opravlja že več kot 85 let, bo dobil nove prostore za vaje. Trenutno še vedno vadijo na Prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu, a tam se soočajo s precejšnjo prostorsko stisko.

Kot so sporočili z Mestne občine Slovenj Gradec, bo Pihalni orkester dobil nove prostore v trgovsko-poslovnem centru Katica, natančneje v prostorih nekdanje diskoteke. Za ta namen so prostore preuredili, uredili ogrevanje, prezračevanje in požarno javljanje, prav tako so prostore na novo zgladili in prebelili, ter zamenjali osvetljavo. Celoten glavni prostor, kjer je bil nekoč osrednji del diskoteke, je zdaj urejen na istem nivoju, saj so odstranili dvignjen podest in tako povečali uporabno površino prostora. Prav tako bo po novem na razpolago tudi učilnica za učence pihalnega orkestra. Celotna naložba v prenovo in preureditev prostorov je vredna 95.172,40 €.

Trenutno pa člani pihalnega orkestra bolj kot na selitev v nove prostore mislijo na 41. tekmovanje Zveze slovenskih godb, ki bo potekalo konec maja v Krškem, na katerega se intenzivno pripravljajo. Na tekmovanju se bodo namreč pomerili v najvišjem nivoju na tekmovanjih za pihalne orkestre, v koncertni skupini.

Dogodki

Z Mestne občine Slovenj Gradec so sporočili, da so Pihalnemu orkestru Slovenj Gradec zagotovili nove prostore za vaje.