Search
Close this search box.

PGD Dovže v soboto sprejelo novo gasilsko vozilo GVC-1

V soboto, 2. marca 2024, je Gasilko društvo Dovže pred njihovim gasilskim domom sprejelo novo gasilsko vozilo s cisterno z oznako GVC-1.

Novo vozilo GVC-1 je znamke Scania in nadgradnje Rosenbauer. Ima stalni 4×4 pogon in sprejme 3500 litrov vode. Ima vso tehnično opremo in je namenjeno off road vožnji. To vozilo je tako imenovana “kombinirka”, s katero na kraju intervencije opravijo 90% dela, kar ostane, pa pokličejo okrepitve.

Predsednik društva, Jaka Pušnik, se je zahvalil vsem navzočim na sprejemu in je počaščen, da je novo vozilo pri njih in bo prispevalo k veliko boljši operativni sposobnosti, da bodo krajani varnejši. Želi si, da bi vozilo primarno služilo za vaje, a če bo potreba, bo izredno uporaben tudi na terenu.

Sprejema se je udeležil tudi župan, Bojan Borovnik, ki se je zahvalil vsem donatorjem, ki so omogočili, da je vozilo sploh prišlo v roke gasilcev. Zahvalo pa je podal tudi svetnikom in svetnicam, ki so prav tako odigrali pomembno vlogo pri novi pridobitvi. Tudi on je gasilcem zaželel, da bi vozilo uporabljali bolj za panoramske vožnje, a da bo v stalni pripravljenosti za operativne akcije.

Novo gasilsko vozilo bo ključno za gasilske intervencije, gasilci si želijo, da postane osrednji del rednih vaj in usposabljanj, z zagotovitvijo, da bo vedno pripravljen na akcijo, ko bo sprožen klic na pomoč.

Več o slavnostnem sprejemu si oglejte v videu.

Sprejem vozila GVC-1

Sprejem vozila je pospremil ansambel z glasbeno spremljavo ob pijači in jedači, uradni prevzem vozila pa bo 7. julija na lepo nedeljo Sv. Urha v Dovžah.

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

V soboto, 2. marca 2024, je Gasilko društvo Dovže pred njihovim gasilskim domom sprejelo novo gasilsko vozilo s cisterno z oznako GVC-1.