Search
Close this search box.

PGD Brezno – Podvelka bogatejše za prenovljeno gasilsko vozilo

Na spletni strani Občine Podvelka smo zasledili, da se gasilci PGD Brezno – Podvelka, ki delujejo že več kot 65 let, ponašajo z novo pridobitvijo, gasilskim vozilom v novi preobleki in s posodobljeno opremo.

Kot je zapisal mag. Jože Marhl, je v garaži PGD Brezno-Podvelka ponovno v pripravljenosti, v novi preobleki in s posodobljeno opremo za uspešno izvajanje različnih intervencij, gasilsko vozilo GV – 1. V vozilu, ki je letnik 1997, je vgrajen nov zvočni sistem, celotna nadgradnja na vozilu, stikalna lestev do višine 12 m in celotno ličenje vozila.

Stroški obnove in posodobitve so znašali 10.900,00 €, od tega je Občina Podvelka prispevala 8.000,00 €, preostalih 2.900,00 € pa so gasilci zbrali sami z različnimi akcijami.

Slovesna predaja obnovljenega vozila je potekala 8. 2. 2019 pred gasilskim domom v Breznu, kjer so se zbali številni gasilci, tudi iz sosednjih gasilskih društev in občani. Zbrane je nagovoril poveljnik PGD Brezno – Podvelka Simon Šauperl. V nagovoru je poudaril, da je bila posodobitev vozila nujna in se med drugim zahvalil županu Občine Podvelka Antonu Kovšetu za finančno pomoč občine. Po uradnem delu je sledila pogostitev zbranih in družabno srečanje.

Čestitke PGD Brezno – Podvelka za novo pridobitev. Naj prenovljeno vozilo dolgo služi svojemu namenu in naj bo uporabljeno čim manjkrat. Na pomoč!

Vir: Občina Podvelka, mag. Jože Marhl

Dogodki