Search
Close this search box.

Pes na Ravnah rešil otroka iz goreče hiše

O požaru v stanovanjski hiši, do katerega je prišlo danes na Tolstem Vrhu, smo na kratko že poročali.

https://www.koroskenovice.si/novice/pozar-v-stanovanjski-hisi-na-tolstem-vrhu/

Zdaj pa smo pridobili podrobnejše informacije o požaru in zgodbi s srečnim koncem za 13-letnega Korošca, ki ga je pred morebitno smrtjo rešil triletni kuža Snoopy.

Medtem ko sta bila starša že v službi, je trinajstletni sin še spal doma, kjer je bil tudi Snoopy, ki je fanta tako dolgo z grizenjem vlekel iz postelje ter lajal, da se je ta prebudil in v gostem dimu našel pot iz hiše ter se tako rešil ognjenih zubljev. Kužku pa to žal ni uspelo, kljub temu da je njegov brat dvojček, ki je bil takrat nadstropje nižje, nemudoma poklical gasilce, ki so na kraj dogodka, po besedah Aljoša Kamenika, prispeli v 10 minutah. Psu so takoj nudili pomoč in ga odpeljali k veterinarju, vendar mu žal ni bilo pomoči. Žal pa so ostali tudi brez papige, ki prav tako ni preživela. Kamenik je za Kanal A tudi povedal, da je s sinom zdaj boljše, da so mu v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec kontrolirali kri, zaradi bolečin v pljučih. Požar jim je uničil praktično vse, kar so imeli, od pohištva, napeljave, uničene so tudi vse aparature.

Aljoša Kamenik se je zahvalil gasilcem in sosedom ter vsem prijateljem, ki so jim nemudoma priskočili na pomoč. Poudaril je, da običajno Slovenci kritiziramo zavarovalne agente, da v njihovem primeru, pa jih lahko le pohvali, saj se je agent oglasil pri njih v 15 minutah, cenilec pa eno uro po nastopu požara.

Poveljnik Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem David Vaukman, pa je za Kanal A potrdil, da če ne bi bilo kužka, bi verjetno danes govorili o veliki tragediji. Tako pa je pes junaško rešil otroka, da se je še pravi čas rešil iz dima.

Družino Kamenik smo kontaktirali tudi iz uredništva Koroških novic in jim ponudili morebitno pomoč pri zbiranju sredstev in stvari, ki jih trenutno najbolj potrebujejo. Gospod Aljoša Kamenik se je za gesto vljudno zahvalil in dodal, da ima doma trenutno pravo razdejanje in da mu že pomagajo prijatelji, ki jim je za vso pomoč neizmerno hvaležen.

 

Dogodki