Search
Close this search box.

Partis se dokončno poslavlja

Kot so zapisali v Facebook skupini partis.si, se najpriljubljenejši slovenski portal za deljenje piratskih vsebin dokončno poslavlja.
Fotografija je simbolična

Že nekaj časa se je šušljalo po spletu, da se portal Partis, ki je veljal za najbolj zanesljiv in najpriljubljenejši slovenski portal za deljenje piratskih vsebin, od filmov, glasbe, video-igric, pa tudi revij, e-knjig in še mnogih drugih oblik datotek, počasi poslavlja.

Zdaj pa je postalo uradno – upravljavci portala Partis so na spletu namreč sporočili, da je pred slabima dvema tednoma umrl glavni programer portala in tudi lastnik domene partis.si. V Facebook skupini Partis.si so zapisali:

Že pred dvema mesecema so na portalu namreč sporočili, da je glavni administrator, znan po vzdevku antiloop, doživel hudo prometno nesrečo in njegovo življenje visi na nitki. Zdaj pa so 14. junija skrbniki strani objavili, da je antiloop umrl teden dni prej. Smrt glavnega programerja in skrbnika portala je bila le še zadnji udarec za Partis, ki po požaru, ki je marca 2021 uničil podatkovni center v Franciji, kjer so se nahajali tudi serverji in gostovanje podatkov za Partis, nikakor ni bil več na istem nivoju, kot vsa leta do tragičnega dogodka.  

S tem se zgodba Partisa kot glavnega slovenskega piratskega ponudnika vsebin po dveh desetletjih zaključuje, skupnost, ki se je v teh letih gradila, pa bo ostala dosegljiva v pogovorni aplikaciji Discord.

Dogodki

Kot so zapisali v Facebook skupini partis.si, se najpriljubljenejši slovenski portal za deljenje piratskih vsebin dokončno poslavlja.