Search
Close this search box.

Parada učenja: V Slovenj Gradcu pripravili pestro dogajanje za vse generacije (VIDEO in FOTO)

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja se danes v Slovenj Gradcu odvija Parada učenja – Dan učečih se skupnosti.

Parado učenja so v Slovenj Gradcu otvorili direktorica MOCIS-a, Sonja Lakovšek, župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler, in predstavnica Andragoškega centra Slovenije, Ana Peklenik. Prisotne pa je nagovoril ambasador učenja Nik Škrlec.

VIDEO: Parada učenja 2022 v Slovenj Gradcu

Parado učenja v Slovenj Gradcu organizira MOCIS, center za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec, član ZLUS –a,  v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije. Gre za projekt, ki ga financira Evropska komisija iz sredstev, namenjenih uresničevanju strateškega dokumenta – Evropskega programa za učenje odraslih. Ta poudarja pomen ozaveščanja javnosti o pomenu učenja, pri tem pa posebno pozornost namenja dvigu izobrazbene ravni, zaposljivosti, osebni izpolnjenosti ter sožitju generacij in skupnosti.

Cilj parade učenja je, da bi prebivalci čim bolje spoznali vse, ki v lokalnem okolju ponujajo različne oblike izobraževanj. Gre za festivalsko obarvan dogodek, kjer lahko spoznate različne dejavnosti, sodelujete na delavnicah ali drugih spremljajočih dogodkih. Rdeča nit festivala pa je finalno tekmovanje osnovnošolcev v Rubikovi kocki. Najboljše bodo tudi nagradili. 

V glasbeno kulturnem programu so se v dopoldanskih urah predstavili:

  • Ritem v glasbi (Druga osnovna šola Slovenj Gradec).
  • Nastop najmlajših (Vrtec Podgorje).
  • Mladinski pevski zbor (Druga osnovna šola Slovenj Gradec).
  • Pevski zbor Večgeneracijskega centra Andeški hram.
  • Domski bend 5M (Koroški dom starostnikov – poslovna enota Slovenj Gradec).
  • Nastop učencev (Glasbena šola Slovenj Gradec).

V okviru festivala so se tekom dneva odvile še številne spremljevalne dejavnosti, in sicer Živa knjižnica (Društvo ljubiteljev knjig Meškova bukvarna), Mobilna bukvarnica oziroma bukvarna na kolesu (Društvo ljubiteljev knjig Meškova bukvarna), Pravljični maraton (Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec) …

V popoldanskih urah sledi še predstavitev časopisa Dan za spremembe in otvoritev razstave izdelkov literarnega in likovnega natečaja v Centru za družine in predavanje Mateja Praprotnika: Radio, čudoviti svet pripovedovanja. Del programa, ki ga v celoti najdete TUKAJ, pa so bili organizatorji zaradi napovedanega dežja primorani odpovedati.

FOTOGALERIJA

Dogodki

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja se danes v Slovenj Gradcu odvija Parada učenja – Dan učečih se skupnosti.