Padavine se bodo okrepile in razširile proti severovzhodu, obstaja velika nevarnost snežnih plazov

Ponoči in jutri bo oblačno s pogostimi padavinami, manj jih bo v vzhodnih krajih. Jutri se bo meja sneženja spuščala, veter bo popoldne oslabel, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.
snežni plaz Pixabay

Zvečer se bodo padavine od zahoda krepile in ponoči prehodno razširile proti severovzhodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju okrepljen jugo.

Jutri bo oblačno. Padavine bodo nekoliko oslabele, manj jih bo v vzhodnih krajih. Meja sneženja se bo spuščala in bo popoldne v severni Sloveniji na okoli 500 m nadmorske višine. Jugo ob morju bo slabel, predvsem v Prekmurju in na Štajerskem bo še pihal južni veter. Temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od 0 do 5, drugod od 5 do 11 °C.

Predvsem v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah je zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, nevarnost snežnih plazov velika.

Obeti

V noči na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale in se v nedeljo dopoldne od juga znova okrepile. Tudi po nižinah v notranjosti Slovenije bo dež prešel v sneg. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem večinoma šibka burja. V ponedeljek zjutraj se bo od zahoda hitro pooblačilo, v južni ter ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. V torek bo sončno z mrzlim jutrom.

Vremenska slika

Nad Evropo je obsežno in globoko območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad južno Norveško, nad severnim Sredozemljem in Alpami nastaja sekundarni ciklon. Frontalni val se pomika čez zahodno Evropo in zahodno Sredozemlje. Od jugozahoda priteka k nam topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Jutri bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v krajih vzhodno od nas. Na območju Alp bo snežilo do dolin. Ob severnem Jadranu bo še pihal južni do jugozahodni veter.

Preberi še:  Celjski policisti zbirajo informacije v zvezi z jutranjo nevarno vožnjo voznika vozila BMW

prijavi se

prijavi se v svoj račun