OZS ostro proti zapiranju gospodarstva

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) ostro nasprotujejo napovedi premierja Janeza Janše o morebitnem vnovičnem zapiranju gospodarstva zaradi slabe epidemiološke slike. Zapiranja si ne moremo privoščiti, poudarjajo v zbornici, kjer jih skrbi tudi zaradi vse višjih cen energentov. Menijo, da bi vlada z ukrepi morala preprečiti rast cen.

Kot so danes v sporočilu za javnost zapisali na OZS, si zapiranja gospodarstva zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom ne moremo več privoščiti, saj so številni obrtniki in podjetniki še vedno v fazi okrevanja po dolgotrajnem zaprtju v času epidemije.

Vlado tako pozivajo, naj ne zapira malega gospodarstva. “Kot vemo, so bile posamezne storitvene dejavnosti zaprte več mesecev, s tem pa so podjetja utrpela tudi velike izgube. Zapiranje enostavno ni rešitev, saj se bodo številne dejavnosti izvajale na črno, kjer pa se pogoj PCT niti ne izvaja niti ne nadzoruje,” je izpostavil predsednik OZS Branko Meh.

Še dodatno bi lahko obrtnike in podjetnike, ki okrevajo po epidemiji, po ocenah zbornice prizadelo rekordno višanje cen energentov. V OZS, kjer so zaskrbljeni zaradi višjih cen, menijo, da bi morala vlada poseči na trg in sprejeti ukrepe, s katerimi bi preprečila visok dvig cen energentov.

V OZS tako pričakujejo ukrepanje vlade, ki ima za to tudi zakonodajno podlago, so poudarili in spomnili na besede gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, da lahko država vpliva na cene električne energije.

V zbornici se medtem strinjajo z izjavo premierja Janše, ki je v ponedeljek pozval potrošnike, ki pri Petrolu nabavljajo električno energijo, k zamenjavi ponudnika. “Vendar pa je to le kratkoročna rešitev, saj se že napoveduje, da bodo Petrolu sledili tudi ostali ponudniki na trgu,” opozarjajo v zbornici.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije