Search
Close this search box.

Otvoritev športnega poligona Skupine SIJ v Mozirju (FOTO)

Danes so predstavniki Skupina SIJ, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in v družbi olimpijke Maje Mihalinec, predali krajanom Mozirja in okolice v uporabo jekleni športni poligon ob Mozirskem sejmišču.

Pri razvoju vrhunskega športa ima zelo pomembno vlogo področje športa za vse. Skupina SIJ temu namenja veliko pozornosti, saj poleg vrhunskega športa podpira tudi jekleno voljo rekreativnih športnikov in v skupnostih po vsej Sloveniji omogoča vadbo na športnih poligonih, ki so plod lastne izdelave. Danes so krajanom Mozirja in okolice v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in v družbi olimpijke Maje Mihalinec predali v uporabo jekleni športni poligon ob Mozirskem sejmišču.

V vsak poligon, sestavljen iz kar 86 metrov jeklenih cevi, je vloženih 300 delovnih ur. Osmi po vrsti je bil danes predan v uporabo krajanom Mozirja in okolice, ki bodo v prihodnje z vadbo na poligonu lahko še bolje poskrbeli za svoje telo in zdravje.

Na odprtju je bila gostja tudi atletinja Maja Mihalinec, domačinka, udeleženka olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Maja, ki se po težki poškodbi in dolgotrajnem okrevanju vrača na atletske steze, je dokaz, da se s trdim delom in jekleno voljo lahko doseže skorajda nemogoče. Ob poligonu zato v njeno čast stoji tudi tabla s predstavitvijo njene športne poti, ki bo navdih vsem obiskovalcem in uporabnikom poligona za vadbo na prostem. »Poligon v Mozirju je lepa pridobitev za vse krajane saj predstavlja dodatno možnost rekreacije v naravi. Pozicioniran je na zelo obiskani sprehajalno-tekaški poti. Verjamem, da bo vadba na njem koristila tako mimoidočim tekačem, kot tudi ostalim rekreacije željnim občanom«.

FOTO: OKS

Skozi različne aktivnosti pod krovnim imenom Jeklena volja Skupina SIJ prebuja jekleno voljo kot notranjo moč za vztrajnost in trdo delo na poti k uspehu tako v športu kot življenju nasploh. V okviru partnerstva z OKS načrtujejo v Skupini SIJ po Sloveniji postaviti skupno enajst poligonov.

Ob odprtju poligona v prelepem okolju ob Mozirskem sejmišču so zbrane pozdravili župan Občine Mozirje Ivan Suhoveršnik, ki je dejal: »Zelo sem vesel, da tudi Olimpijski komite Slovenije prepoznava zavzetega športnega duha v naši občini. Prav ta poligon bo velika priložnost za vse, ki se radi gibamo v naravi in hvaležen sem za ta »igrala« in to izrekam v imenu vseh uporabnikov

Pozdravne besede Mozirjanom je namenil tudi predsednik OKS Bogdan Gabrovec, ki je med drugim poudaril: »Še eden v vrsti že delujočih jeklenih poligonov za vadbo na prostem, ki jih Skupina SIJ donira lokalnim skupnostim po vsej Sloveniji. Upam in verjamem, da bo tudi ta v Mozirju polno zaživel in v kratkem postal prava dodana vrednost za vse krajane Mozirja in okolice, ki bodo z vadbo na teh orodjih poskrbeli za svoje zdravje in fizično kondicijo

Zbrane je nagovorila tudi Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja Skupine SIJ: »Vadba na tem poligonu bo marsikomu v izziv, da bo na njem preizkušal svoje zmogljivosti. Pot do doseženega cilja ni nikoli lahka, za vsak uspeh, za doseganje svojega maksimuma na kateremkoli področju – športnem, izobraževalnem, kulturnem, poslovnem področju – je potrebna jeklena volja, Jeklena volja je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ – Slovenske industrije jekla. S postavitvami poligonov za vadbo na prostem, pa jekleno voljo želimo prebujati tudi v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji. Obenem si želimo tudi, da bi ljudje skozi zavesten stik z jeklom, iz katerega je izdelan poligon, spoznali tudi to, kako pomembno vlogo ima ta najširše uporabljen material na svetu tudi v športni infrastrukturi.«

Besedilo: OKS

Dogodki

Več iz istega kraja

Danes so predstavniki Skupina SIJ, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in v družbi olimpijke Maje Mihalinec, predali krajanom Mozirja in okolice v uporabo jekleni športni poligon ob Mozirskem sejmišču.