Search
Close this search box.

Otroški pevski zbor OŠ Ribnica na Pohorju prejel srebrno priznanje na državnem tekmovanju

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi je 14. maja potekalo 27. državno tekmovanje otroških pevskih zborov 2024, kjer je na treh tekmovalnih koncertih nastopilo 19 zborov iz cele Slovenije.

Ocenjevala jih je petčlanska žirija. Najboljši zbor tekmovanje je otroški pevski zbor Glasbene šole Koper in podružnice Izola z zborovodkinjo Kristino Babič, ki je prejel še več posebnih priznanj. Ta sta prejela še OPZ OŠ Destrnik – Trnovska vas, zborovodja Ernest Kokot in OPZ OŠ Alojzija Šuštarja Ljubljana Šentvid, zborovodja Tine Bec.

Otroški pevski zbor Osnovne šole Ribnica na Pohorju je ponosno zastopal Koroško regijo in sijajno predstavil svoj talent, kjer so si z odličnim nastopom prislužili srebrno priznanje.

Pod vodstvom dirigentke Urške Pečonik, je zbor, ki ga sestavljajo učenci od 2. do 6. razreda, zablestel s svojim petjem. V tem šolskem letu je zbor štel 27 pevcev. Pevci se na pevskih vajah srečujejo dvakrat tedensko, pred kakšnim pomembnejšim nastopom pa tudi večkrat. Najraje prepevajo živahne in zanimive skladbice, pevske vaje pa si pogosto popestrijo tudi z glasbenimi igrami in plesom.

Njihovo glasbeno pot je obogatila tudi udeležba na regijskem tekmovanju “Od Celja do Koroške” v letu 2023, kjer so navdušili in prejeli zlato priznanje, s čimer so si prislužili mesto na državnem tekmovanju v Zagorju ob Savi.

Profesorica glasbe, Urška Pečonik, je s svojim strokovnim znanjem in predanim delom vodila zbor skozi glasbeno potovanje, ki je privedlo do izjemnega dosežka – prejema srebrnega priznanja na državnem tekmovanju.

Po pandemiji Covida-19, ki je bienalno državno tekmovanje zamaknila za kar 6 let, se je 27. revija Zagorje ob Savi vrnila v nekoliko spremenjeni oblik. V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi so se nam tokrat predstavili izključno otroški zbori. Mladinski zbori bodo namreč odslej nastopali v okviru Mladinskega pevskega festivala Celje.

Organizatorji tekmovanja – Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Območno izpostavo Zagorje ob Savi ter Občino Zagorje ob Savi – so nam pripravili čudovit, pevsko obarvan dan. Na treh tekmovalnih nastopih se je predstavilo več kot 700 pevcev. Kar 8 zborov in 12 zborovodij pa se je na državnem tekmovanju predstavljalo prvič. Ocenjevala jih je petčlanska žirija, ki so jo sestavljali priznani zborovodje in pedagogi Damijan Močnik (predsednik žirije), Tadeja Vulc, Helena Fojkar Zupančič, Katja Gruber in Barbara Kovačič. Pevci pa so med čakanjem na razglasitev dosežkov zapeli tudi v središču mesta, pred Weibergerjevo hišo.

Predsednik žirije je izpostavil prepričljive nastope, odlične izbire sporedov, izdelano vokalno tehniko zborov ter kvalitetno in predano strokovno delo zborovodij.

Vir: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi je 14. maja potekalo 27. državno tekmovanje otroških pevskih zborov 2024, kjer je na treh tekmovalnih koncertih nastopilo 19 zborov iz cele Slovenije.