Otroci Triglava v Mežici plezajo po novem plezalu

Zavarovalnica Triglav že enajsto leto zapored podpira prenovo otroških igrišč po Sloveniji

Otroška sodobna igrala omogočajo varno igro, hkrati pa tudi razvijanje motoričnih sposobnosti, ki krepijo telo in duha najmlajših. V okviru akcije Otroci Triglava je Zavarovalnica Triglav v sodelovanju z Občino Mežica omogočila postavitev novih otroških igral v okviru svojega družbeno odgovornega projekta Otroci Triglava.

Otroška igrišča so okolje, kjer se otroci igrajo, zabavajo ter razvijajo tako motorične kot socialne veščine. V želji in s ciljem, da bi bila otroška igrišča in igrala za otrokečim bolj varna, Zavarovalnica Triglav že enajsto leto v okviru akcije Otroci Triglava razveseljuje najmlajše in njihove starše s postavljanjem in prenovo otroških igrišč po vsej Sloveniji in tako skrbi za brezskrbno ter varno igro na prostem.

Novo plezalo za otroke

S pomočjo sredstev Zavarovalnice Triglav je na otroškem igrišču med mežiškimi bloki zraslo novo večnamensko igralo. »S postavitvijo otroškega igrala– večnamenskega plezala smo otrokom omogočili razvoj njihovih gibalnih sposobnosti, ki so zelo pomembne tako za fizični kot mentalni razvoj otroka. Veseli smo, da smo skupaj z Zavarovalnico Triglav uspeli ustvariti še eno pozitivno zgodbo v lokalnem okolju,« je o pridobitvi, ki so se je vsi razveselili, povedal župan Občine Mežica Dušan Krebel.

Za zabavo poskrbel tudi Kuža Pazi

Otvoritve prenovljenega igrišča se je udeležil tudi znani rumeni kosmatinec Kuža Pazi, ki je kot vedno izkoristil priložnost in najmlajše osveščal o varnosti na igrišču in v prometu.»Z akcijo Otroci Triglava si

že enajsto leto zapored prizadevamo za urejanje ali novo postavitev okolij, v katerih lahko družine, otroci, mladostniki in vsi mladi po srcu kakovostno in razigrano preživljajo prosti čas. Spodbujanje k zdravemu načinu preživljanja prostega časa na prostem je del trajnostno naravnanega delovanja naše zavarovalnice,« je o namenu akcije povedala direktorica Območne enote Slovenj Gradec Zavarovalnice Triglav Tonja Vinkl Vončina.

Akcija Otroci Triglava v duhu trajnostnega razvoja

Zavarovalnica Triglav z družbeno odgovornimi akcijami že desetletja pušča pečatv lokalnih skupnostih. Akcija Otroci Triglava kot del trajnostnih prizadevanj Zavarovalnice Triglav v ospredje postavlja najmlajše ter skrb za njihov zdrav razvoj in varnejšo prihodnost. V sklopu omenjene akcije je največja slovenska zavarovalnica do sedaj sodelovala pri postavitvi in prenovah že več kot 50 otroških igrišč.

Besedilo: Zavarovalnica Triglav