Otroci proti pijanim voznikom

FOTO: NIJZ

V skupni akciji NIJZ OE Ravne, policije in koroških vrtcev in šol najmlajši opozarjajo na nevarnost alkohola v prometu. Akcija namenoma poteka prav v času martinovanja, ko je uživanja alkohola nekoliko več.

FOTO: NIJZ

Tudi letos je Nacionalni inštitut za javno zdravje ob začetku šolskega leta  povabil k sodelovanju osnovne šole in vrtce z likovnim natečajem na temo alkohola in prometa. Pod vodstvom mentorjev so otroci izdelali likovne izdelke s ključnimi sporočili. Na martinovo OE NIJZ skupaj s šolami, vrtci in območnimi policijskimi postajami Ravne in Slovenj Gradec organizira ulično akcijo, v kateri policisti  ustavijo voznika, opravijo kontrolo dokumentov in voznikom podarijo otroški izdelek iz natečaja – risbico s sporočilom. V sodelovanju s policijsko postajo Ravne na Koroškem, Osnovno šolo Koroških jeklarjev in Osnovno šolo Črna pa bosta potekali dve akciji še v petek, 13. novembra.

V letošnjem natečaju so na Koroškem sodelovale 4 osnovne šole z 21 razredi, ter6 vrtcev s 14 oddelki pod vodstvom 33 mentorjev. Skupno so ustvarili 588 izdelkov, ki so bili minuli teden razstavljeni na nacionalni konferenci o preprečevanju zasvojenosti v Slovenj Gradcu.

Cilj programa, ki je bil razvit in se je pričel v Pomurski regiji leta 2002, je dvig ozaveščenosti o posledicah pitja alkohola pri udeležencih v prometu.  

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.