Search
Close this search box.

Otroci pomagajo otrokom: z zbiranjem plastenk do novega inkubatorja

Dijaki in osnovnošolci po vsej Sloveniji, tudi na Koroškem, v teh dneh prizadevno zbirajo plastenke. Sodelujejo namreč v projektu Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje, ki bo z zbiranjem in recikliranjem odpadnih plastenk najprej zagotovil čisto okolje, v nadaljevanju pa omogočil boljši začetek novega življenja. Gre za vseslovenski okoljsko – humanitarni projekt z izobraževalno noto, ki ga organizira društvo Tandem Zagorje s strokovnim partnerjem podjetjem Dinos d.o.o. in s pomočjo Rdečega križa in programa Ekošola. Na Koroškem so se projektu pridružile OŠ Neznanih talcev Dravograd, OŠ Črna na Koroškem in Šolski center Slovenj GradecSrednja šola Slovenj Gradec in Muta ter Srednja zdravstvena šola.

Otroci in njihove družine bodo med 22. marcem in 22. aprilom poskušali zbrati čimveč odpadnih plastenk z oznako PET. S sodelovanjem v projektu se bodo naučili pravilnega ločevanja odpadkov, spoznali pa bodo tudi, kako z doslednim ločevanjem odpadne embalaže omogočamo izdelavo sekundarnih surovin in recikliranih izdelkov ter tako ohranjamo naravne vire. Med drugim bodo mladi izvedeli, kako iz slovenske odpadne plastenke PET nastane nova, reciklirana plastenka PET.

Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena nakupu novega inkubatorja v izolski porodnišnici, kar projektu daje humanitaren pridih. Sodelujoči otroci se bodo s tem zavedali, da bodo z zbiranjem plastenk pripomogli ne le k ohranitvi okolja, pač pa bodo tudi pomagali rešiti življenja. Šola, ki bo zbrala največ plastenk, bo prejela tudi zanimivo nagrado, talno poslikavo – igro, ki jo bo prispevalo podjetje Eko-igrala d.o.o.

 

Dogodki