Search
Close this search box.

Otroci iz črnjanskega vrtca ob materinskem dnevu pripravili prisrčno proslavo (VIDEO)

Po mednarodnem dnevu žensk, 8. marcu, so bile včeraj znova v središču ženske, tokrat tiste, ki so matere. Nanje pa so se s prisrčnimi mislimi, pesmicami in plesom spomnili tudi najmlajši iz vrtca Kralj Matjaž.

VIDEO: “Mamici za praznik. Proslava za mojo družino” – Vrtec Kralj Matjaž Črna na Koroškem

Otroci iz vrtca Kralj Matjaž so skupaj s strokovnimi sodelavci pripravili video, v katerem se predstavijo s pesmicami, plesom, risbicami, spremenili so se celo v palčke, seveda pa so, kot se za materinski dan spodobi, spregovorili tudi o njihovih mamah. Tako so na prisrčen način poskrbeli, da kljub epidemiji in trenutnemu stanju v državi, mamice oziroma njihove družine, niso ostale brez proslave ob materinskem dnevu.

Materinski dan je neformalen praznik, posvečen materam. Praznovanje materinskega dne izvira iz ZDA, kjer ga praznujejo od leta 1910, v Evropo je navada prišla po prvi svetovni vojni. Materinski dan so v Evropi začeli praznovati po prvi svetovni vojni, vendar ob različnih datumih. Sprva je bil določen 15. maj, potem pa prestavljen na 25. marec. V Sloveniji se po drugi svetovni vojni materinski dan zaradi praznovanja dneva žena, 8. marca, praviloma ni praznoval, danes pa je spet v veljavi in se praznuje na isti dan kot Marijino oznanjenje, torej 25. marec.

Evropske navade, povezane z materinskim dnem, denimo obisk staršev in obdaritev matere, pa imajo po ugotovitvah raziskovalcev korenine v Angliji.

Dogodki