Search
Close this search box.

Otoplitev, nato občutna ohladitev in sneg do nižin

Danes bo delno jasno, v notranjosti bo sprva precej nizke oblačnosti. Ponoči se bo pooblačilo, na zahodu rahel dež. Jutri oblačno, deževno in vetrovno.

Danes bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo v notranjosti veliko nizke oblačnosti. Proti večeru se bo na Primorskem začelo oblačiti. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 10 °C.

V noči na sredo se bo pooblačilo. Na zahodu in jugu bo proti jutru začelo rahlo deževati. V neprevetrenih krajih lahko nastane kratkotrajna poledica. Jutranje temperature bodo od -5 do 3, ob morju okoli 6 ° C.

Jutri bo oblačno. Padavine se bodo čez dan na zahodu okrepile in zajele večji del države, le na severovzhodu bo večinoma suho. Meja sneženja se bo popoldne dvignila do nadmorske višine okoli 1800 m. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo ponekod okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 11 °C.

Obeti

V četrtek bo sprva oblačno z dežjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Sredi dneva bodo padavine prehodno večinoma ponehale, veter bo oslabel. Toplo bo.

V noči na petek se bodo padavine spet okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Hitro se bo ohladilo, meja sneženja se bo spustila do nižin. Padavine bodo dopoldne ponehale, od severa se bo jasnilo. Na Primorskem bo pihala burja.

Vremenska slika

Na območju Alp in Balkana je območje visokega zračnega tlaka. V Sredozemlju je ciklon z vremensko fronto. V višinah k nam od severa doteka hladen in prehodno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes se bo povsod razjasnilo, v krajih vzhodno od nas bo sprva veliko nizke oblačnosti. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Jutri se bo pooblačilo. Že ponoči bodo v krajih južno od nas nastale padavine, ki se bodo čez dan še krepile. Popoldne bo začelo deževati tudi v sosednjih pokrajinah Italije. Pihal bo jugozahodnik. V Kvarnerju in Istri okrepljen jugo.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes bo delno jasno, v notranjosti bo sprva precej nizke oblačnosti. Ponoči se bo pooblačilo, na zahodu rahel dež. Jutri oblačno, deževno in vetrovno.