Search
Close this search box.

Osnovnošolci iz Črne na Koroškem tudi letos sodelovali v vseslovenski kolesarski pobudi Varno na kolesu

Butan plin že tretje leto zapored organizira projekt Varno na kolesu, namenjen vsem osnovnošolcem in osnovnošolkam, ki se v tekočem šolskem letu pripravljajo na kolesarski izpit.

Butan plin že tretje leto zapored organizira projekt Varno na kolesu, namenjen vsem osnovnošolcem in osnovnošolkam, ki se v tekočem šolskem letu pripravljajo na kolesarski izpit. Letos je v tej vseslovenski kolesarski pobudi sodelovalo skoraj 2.000 šolarjev iz 65 slovenskih osnovnih šol, med njimi tudi bodoči kolesarji OŠ Črna na Koroškem, ki so za svoj trud prejeli priznanja in zahvale na regionalni zaključni prireditvi v Celju. To je bila prva izmed petih prireditev, ki se bodo odvile v aprilu in vse sodelujoče otroke nagradile za njihovo prizadevanje pri zagotavljanju večje varnosti v prometu ter krepitev kolesarske kulture.

Nad razsežnostmi tega družbeno odgovornega projekta je navdušen Tomaž Grm, generalni direktor družbe Butan plin, ki pravi: »Z vzgojo in oblikovanjem načel, ki jih bodo otroci kasneje prevzeli kot odrasli udeleženci v prometu, v družbi Butan plin verjamemo v dolgoročni uspeh naših prizadevanj za večjo varnost najmlajših v prometu. Veseli nas podpora vseh partnerjev ter podpornikov, s katerimi že tretje leto zapored stopamo na poti k večji vernosti na naših cestah.«

Izdelki, ki so jih sodelujoči otroci s svojimi mentorji pripravili v okviru projekta Varno na kolesu, bodo v maju razstavljeni v prostorih družbe BTC v Ljubljani, kjer se bo 14. maja 2015 odvila tudi svečana razglasitev zmagovalcev razpisa. Tri šole, ki bodo zbrale največ točk, prejmejo denarno donacijo v višini 500, 400 in 300 evrov, šolarji zmagovalnih šol pa tudi kolesarske čelade, s katerimi bodo njihove kolesarske pustolovščine še varnejše.

Več o samem projektu najdete na uradni spletni strani www.varnonakolesu.si ter na FB strani Varno na kolesu.

Dogodki

Butan plin že tretje leto zapored organizira projekt Varno na kolesu, namenjen vsem osnovnošolcem in osnovnošolkam, ki se v tekočem šolskem letu pripravljajo na kolesarski izpit.