Search
Close this search box.

OŠ Franja Goloba Prevalje s srebrnim priznanjem v žepu

Zdrava šola. Kulturna šola. UNESCO šola. … predvsem pa športna šola OŠ Franja Goloba Prevalje.

Osnovna šola Franja Goloba Prevalje se ponaša še z enim (športnim) nazivom, ki ga je prejela v torek, 18. 9. 2018. V sklopu razpisa ŠOM (Šport mladih): Nagradni natečaj za najbolj športni vrtec, osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom in srednjo šolo, so nagradili 41 slovenskih šol, in sicer 12 vrtcev, 18 osnovnih šol, 4 osnovne šole s prilagojenim programom in 7 srednjih šol. OŠ Franja Goloba Prevalje je prejela srebrno priznanje za najbolj športno osnovno šolo in si s tem prislužila denarno nagrado v obliki povračila stroškov za nakup športnih rekvizitov (v vrednoti 250 evrov). Nagrado je v svečanem vzdušju na Ministrstvu za šolstvo podelil novi šolski minister Jernej Pikalo ob prisotnosti direktorja Direktorata za šport dr. Bora Štrumblja, direktorja Zavoda Planica Gabrijela Grosa in vodje šolskih športnih tekmovanj Gašperja Plestenjaka.

Športni pedagogi na OŠ Franja Goloba Prevalje (Tanja Strojnik, Štefan Peršak in Tomaž Sonjak) pravijo, da je šport vodilo slehernika, če želi živeti kvalitetno življenje. Bdijo nad športno kulturo učencev in učenk šole, jih skrbno pripravljajo na športna tekmovanja, ki jih tudi sami večkrat organizirajo, še pomembnejše pa se jim zdi tripartitno sodelovanje šole s starši in klubi, v katerih učenci in učenke sodelujejo oz. tekmujejo. Zasluge za izvedbe šolskih športnih tekmovanj gre pripisati, po besedah profesorja Štefana Peršaka, Ministrstvu za šolstvo in Občini Prevalje, ki otrokom sofinancira večino športnih dejavnosti.

Pravilno delo in vključevanje otrok v interesne programe športa mladih, med katerimi gre izpostaviti Mali sonček, Zlati sonček, Krpan, Naučimo se plavati, Hura, prosti čas, Zdrav življenjski slog in festival Športa mladih, dajejo krila tako otrokom kot njihovim mentorjem na šoli.

Vse opisane dejavnosti nas navdajajo z zaupanjem, da šport na Prevaljah še ni rekel zadnje, sploh pa ne na OŠ Franja Goloba Prevalje, saj je nagrada prižgala zeleno luč še enemu športnemu letu.

 

Dogodki