Search
Close this search box.

OŠ Črna na Koroškem prejela knjige Mohorjeve družbe iz Celovca

Mohorjeva družba iz Celovca je v sklopu akcije Podarimo knjige 2024 izbrala našo OŠ Črna na Koroškem, kot prejemnico donacije knjig v višini 7.000 €.

Avstrijska veleposlanica v Sloveniji, mag. Elisabeth Ellison-Kramer, in predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu, msgr. mag. Ivan Olip sta, 14. maja 2024, v Mestnem muzeju v Ljubljani sedmim neprofitnim, socialnim, dobrodelnim in izobraževalnim ustanovam v Sloveniji ter Združenju/Associazione Don Mario Cernet (Italija) podarila knjige v skupni vrednosti 50.000 evrov.

Med prejemniki te dobrodelne akcije »Podarimo knjige«, ki potega že 23. leto zapored je bila tudi Osnovna šola Črna na Koroškem, ki je na šolo, 18. junija 2024, prejeli knjige, ki bodo popestrile našo šolsko knjižnico in bodo zagotovo prispevale k razvijanju bralne kulture pri naših učencih.

Namen akcije, ki poteka že 23. leto zapored, je bralkam in bralcem, še posebej tistim iz ranljivih skupin, omogočiti lažji dostop do knjig, ob tem pa številne ljudi, ne ozirajoč se na starost in spol, spodbuditi k branju. V obliki bonov je bilo podarjenih preko 2.200 žanrsko različnih knjig slovenskih in avstrijskih avtoric in avtorjev.

Prejemnice so organizacije, dejavne na socialnem, kulturnem, vzgojno-izobraževalnem in karitativnem področju.

Akcijo sta omogočila Republika Avstrija – Zvezno ministrstvo za umetnost, kulturo, javno upravo in šport na Dunaju, ki je tudi letos zagotovilo potrebna finančna sredstva, in Mohorjeva družba v Celovcu. V okviru projekta je bilo doslej različnim slovenskim nevladnim organizacijam in ustanovam podarjenih preko 60.000 izvodov knjig. Prejemniki knjig so nevladne organizacije, ki delujejo na območju Republike Slovenije, a tudi ustanove slovenske narodne skupnosti zunaj meja Slovenije.

Vir: Mohorjeva družba in OŠ Črna na Koroškem

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Mohorjeva družba iz Celovca je v sklopu akcije Podarimo knjige 2024 izbrala našo OŠ Črna na Koroškem, kot prejemnico donacije knjig v višini 7.000 €.