Search
Close this search box.

Orientacist leta v Slovenj Gradcu: Podelitev priznanj in pohval za najboljše dosežke

Najvišjo nagrado, častni naziv je prejel Dušan Petrovič iz Orientacijskega kluba Polaris.

V Slovenj Gradcu je v soboto, 13. aprila 2024, potekala slovesna prireditev Orientacist leta, na kateri so razglasili prejemnike pohval in priznanj Orientacijske zveze Slovenije za najboljše dosežke v obdobju 2022-23 ter za dolgoletni prispevek k razvoju orientacijskega športa v Sloveniji. Prireditev, ki je bienalne narave, je organiziral domači Orientacijski klub Slovenj Gradec.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, je nagovoril udeležence in skupaj s predsednico Orientacijske zveze Slovenije, Ano Pribaković Borštnik, podelil najvišja priznanja. Med nagrajenci so:

  • Dušan Petrovič, ki je prejel najvišje priznanje, naziv Častni član OZS.
  • Gregor Raj, prejemnik Priznanja OZS za dolgoletno delo.
  • Boris Raj, ki je prejel Priznanje OZS za podporo razvoju orientacijskega teka in OZ.
  • Orientacijski klubi Slovenj Gradec in Komenda, prejemnika priznanja OZS za izvedbo dogodka ali aktivnosti v preteklem letu za Svetovno veteransko prvenstvo v orientaciji z gorskimi kolesi 2023.
  • Ema Pika Raj, prejemnica Pohvale OZS mladim tekmovalcem za prizadevnost in napredek.

“Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, hkrati pa si obetamo še veliko orientacijskih dogodkov v naših krajih v prihodnosti. Orientacijski šport ima pomembno vlogo pri spodbujanju aktivnega življenjskega sloga in razvoju športnih talentov,” so sporočili iz Mestne občine Slovenj Gradec.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Najvišjo nagrado, častni naziv je prejel Dušan Petrovič iz Orientacijskega kluba Polaris.