Search
Close this search box.

Optimizacija varnosti in učinkovitosti. Novosti za kombije in prostorske rešitve

Varnost in učinkovitost sta ključnega pomena na različnih področjih dela. Njuna optimizacija pa je pomembna tudi, ko opremljate kombi Preverite, kako ga lahko na najboljši način spremenite v potujočo delavnico oz. bolj funkcionalno dostavno vozilo.

Če želite kombi spremeniti v “delavnico”, je potrebno v prvi vrsti pomisliti na to, da je prilagojen vašim potrebam. To bo bistveno pripomoglo k temu, da boste lažje in bolj učinkovito opravljali svojo dejavnost, ne glede na to ali gre za elektroinštalacijska dela, vodovodarstvo, dostavno službo ali katerokoli drugo storitev na terenu.

Pri opremljanju kombija pa ne smete pozabiti še na en pomemben dejavnik. Pomisliti je potrebno tudi na to, kako boste v njem varno prevažali orodje, material in tovor, ne da bi ga med vožnjo premetavalo z ene na drugo stran kombija.

Izbira notranjih oblog za kombi

Vse se začne z izbiro notranjih oblog, ki poskrbijo predvsem za to, da bo vaš kombi ostal v odličnem stanju. Notranje obloge so najboljša zaščita tovornega prostora, zato je z vidika varnosti in učinkovitosti pomembno, da so izdelane iz visoko kakovostnih materialov, ki so ognjevarni in odporni na obrabo in morebitne udarce.

Med notranje obloge za kombi uvrščamo talne obloge in stranske zaščitne obloge.

Talne obloge so izdelane iz trpežne vezane plošče različnih debelin (9 ali 12 mm) in so namenjene zaščiti tal vašega kombija. Vse talne obloge imajo že vse potrebne elemente in vdolbine za originalna pritrdišča. Lahko se tudi odločite za dodatno zaščito z ALU pločevino ali dodatne ALU zaščite profile na vhodu v vozilo, s katerimi lahko dodatno preprečite obrabo in poškodbe vozila.

Stranske zaščitne obloge so najboljša rešitev, ko razmišljate o stranski notranji zaščiti kombijev. V tem primeru so vam na voljo različne možnosti:

  • polipropilenske obloge debeline 4 mm,
  • ALU narebrena pločevina,
  • ALU gladka pločevina,
  • obloge iz navadne barvane pločevine.

Stranska notranja zaščita kombijev vključuje različne elemente, s katerimi boste poskrbeli za varnost in učinkovitost. To so:

  • Zaščita kolotekov – na voljo je v različnih materialih, kot so pločevina, vezana plošča ali ALU narebrena pločevina.
  • Zaščita pregradne stene – vam omogoča lažje in varnejše pritrjevanje orodja in materiala oz. tovora, hkrati pa je pregrada zaščitena proti poškodbam.
  • Stropne obloge – večinoma so izdelane so iz polipropilenskih plošč debeline 4 mm in boste z njimi dodatno izolirali in polepšali izgled kombija.
  • Možnost izolacije – Izolacijo se izvede s posebno izolacijsko samolepljivo peno v različnih debelinah, glede na vaše potrebe.

Različni elementi za pritrjevanje tovora

Tovor in orodje je potrebno med vožnjo ustrezno pritrditi, da ga med vožnjo ne premetava z ene strani kombija na drugo.

Večini voznikom je to popolnoma jasno, le malokdo pa je seznanjen s tem, da je tovor potrebno tudi zakonsko ustrezno pritrditi, v nasprotnem primeru boste plačali kazen.

Za varno in zanesljivo pritrjevanje tovora med vožnjo so na voljo različni elementi:

  • Točkovni privezi – omogočajo vam trdno pritrditev vašega tovora na vozilo in so najboljša izbira za vse, ki želijo maksimalno stabilnost in varnost med prevozom.
  • ALU/FE pritrdilne letve – so izjemno trpežne in vam omogočajo privezovanje tovora na poljubnem mestu v kombiju; s tem dosežete boljšo razporeditev ter večjo varnost in učinkovitost.
  • Teleskopske palice za pritrditev – z njimi varno pritrdite vertikalen tovor, saj učinkovito preprečujejo morebitno premikanje med prevozom.
  • Zategovalniki oziroma “gurtne” – z njimi tovor dodatno pritrdite in ustrezno zavarujete.

Nakladalne rampe za kombi

Nakladalna rampa za kombi oziroma klančina vam omogoča predvsem lažje in varnejše nakladanje in razkladanje tovora ter dostop do vašega orodja in tovora. Z njo se izognete marsikateri poškodbi, hkrati pa je delo opravljeno bistveno hitreje in bolj učinkovito.

V podjetju Provan – Evrorent d.o.o. so nakladalne rampe izdelane po naročilu in vam jih prilagodijo vašim specifičnim potrebam. ALU klančine so izdelane iz visoko kakovostnih aluminijastih materialov, kar zagotavlja trpežnost in vzdržljivost.

Z njimi ne boste povečali le funkcionalnosti kombija, ampak boste povečali tudi produktivnost in varnost.

Dodatna oprema za predelavo kombija

Dodatna oprema je ključnega pomena za čim bolj funkcionalno predelavo vašega kombija. Zato vam je v tej kategoriji na voljo širok izbor različnih elementov, s katerimi je vaš kombi mogoče opremiti izključno glede na vaše zahteve in delovne naloge.

Ne glede na to, ali potrebujete dodaten prostor za shranjevanje, organizacijske rešitve, svetlobo ali karkoli drugega, se vedno najde rešitev, ki bo najbolje ustrezala vašim potrebam.

Na tem mestu moramo še posebej izpostaviti vse police in druge elemente opreme, kot tudi zložljive in preklopne police, ki so izdelane iz lahkega aluminija in so primerne za najrazličnejše dejavnosti, kot so prevoz živil, cvetja, zdravil, paketov in drugega tovora. Z vsemi dodatki pa boste zagotovo povečali tako varnost kot tudi produktivnost.

Razmišljate o predelavi kombija? Če želite doseči najboljšo optimizacijo varnosti in učinkovitosti, je predelavo kombija najbolje zaupati pooblaščenemu izvajalcu, pri katerem sta varnost in vaše zadovoljstvo prioritetni nalogi.

Dogodki

Varnost in učinkovitost sta ključnega pomena na različnih področjih dela. Njuna optimizacija pa je pomembna tudi, ko opremljate kombi Preverite, kako ga lahko na najboljši način spremenite v potujočo delavnico oz. bolj funkcionalno dostavno vozilo.