Search
Close this search box.

Opozorilo: Proženje siren z opozorilom na nevarnost

Iz Občine Ravne na Koroškem obveščajo vse občanke in občane o proženju sirene za nevarnost.

Iz Štaba CZ za Koroško so Občino Ravne na Koroškem obvestili, da če bodo v naslednjih 12 urah prožene sirene z znakom za opozorilo na nevarnost, to pomeni nevarnost poplavnega vala.

Dodajamo še sveža obvestila ARSO:

DEŽ: Izdatni nalivi so možni od 16. do 21. ure, količina padavin : več kot 70 mm/6h.

Ob hudourniških vodotokih so možne hitre in silovite poplave. Verjetne so poplave meteorne in zaledne vode v večjem obsegu. Pojavi se intenzivna erozija brežin in prenos plavja. Zamašeni, poškodovani ali uničeni so lahko mostovi, vodni objekti in vodna infrastruktura. Možni so zemeljski plazovi. Možne so krajevne motnje pri oskrbi z energijo in pitno vodo. Vozne razmere so lahko zaradi krajevno poplavljenih cest nevarne.

Če opazite hitro naraščanje hudourniškega vodotoka najprej poskrbite, da se umaknete nad območje, ki ga lahko doseže voda. Ne skušajte prečkati vodnega toka. Izjemoma, če presodite, da to lahko pravočasno storite, umaknite iz nižjih prostorov in kleti hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Spremljajte informacije, ki jih po radiu in televiziji posredujejo pristojne službe in organi.

NEVIHTE: Možne so močnejše krajevne nevihte, od 16. do 23. ure

Lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.

Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi.

Vir: ARSO in Štab CZ za Koroško

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Stane
Stane
8 mesecev nazaj

Kaj pa tisti, ki ne berejo Koroških novic?

Dogodki

Iz Občine Ravne na Koroškem obveščajo vse občanke in občane o proženju sirene za nevarnost.