Search
Close this search box.

Okvara v SIJ Metalu Ravne: Dim drugačne barve sprožil zaskrbljenost bralcev

Iz Skupine SIJ so nam posredovali odgovor, zakaj je bil dim iz SIJ Metala Ravne drugačne barve.

Bralci in bralke so nedavno opazili nenavadno barvo dima, ki je prihajal iz SIJ Metal Ravne, kar je sprožilo zaskrbljenost glede morebitnih vplivov na zdravje in okolje. Po njihovem opozorilu smo se obrnili na Skupino SIJ, ki je posredovala pojasnilo o vzrokih za to pojavljanje nenavadne barve dima in morebitnih tveganjih za zdravje.

Kot so pojasnili iz Skupine SIJ, je prišlo do okvare enega izmed gorilcev v jeklarni SIJ Metala Ravne. Ta okvara je povzročila povečan izpust prahu, katerega glavna sestavina so železovi oksidi. Prav ti oksidi dajejo dimu značilno oranžno-rdečo barvo, ki je bila opazna na Ravnah.

Kljub nenavadni barvi dima pa so iz Skupine SIJ zagotovili, da prah, ki se sprošča zaradi okvare, ni nevaren za zdravje ljudi ali okolje. “Njegova glavna sestavina so namreč železovi oksidi, ki mu dajejo značilno oranžno-rdečo barvo, a še enkrat poudarjamo, da ni nevaren,” so zatrdili iz Skupine SIJ.

Po uspešno odpravljeni okvari gorilca je izpust prahu že ustavljen, kar je dodatna zagotovitev, da ne bo več nenavadne barve dima in da ni več tveganja za zdravje ali okolje.

Vir: Skupina SIJ

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Guki
Guki
1 mesec nazaj

Nič ni nevarno vse je zdravo. Domov si peljite to nenevarno snov .

Hrt
Hrt
1 mesec nazaj

V SIJ je pripeljalo nekaj kamionov z nevarno snovjo! Zato je prišlo do zelo nevarnega izpusta dima! Ker so menda v SIJ METAL zamenjali analizo dima, mora Občanom plačati 2 milijona€
odškodnine!

niko
niko
1 mesec nazaj

Potem zgleda,da jim večkrat zataji gorilec ker je to pogosto za opazit

Dogodki

Iz Skupine SIJ so nam posredovali odgovor, zakaj je bil dim iz SIJ Metala Ravne drugačne barve.