Search
Close this search box.

Okvara prevaljskega vodovoda bo predvidoma odpravljena prihodnji teden po pridobitvi soglasja Direkcije za infrastrukturo

Prevaljčani so v zadnjih dneh opažali nenavaden izgled in okus pitne vode. Mnogi so se ob tem vprašali, ali je vodo varno uporabljati.

Z vprašanji smo se obrnili na Javno komunalno podjetje Log kot upravljalca vodovoda in dobavitelja pitne vode. Direktorica Marjetica Tasič Bukovec nam je pojasnila, da je res prišlo do okvare v delu vodovoda, ki z vodo oskrbuje predel Prevalj proti Poljani, da pa oskrba z vodo ni motena, prav tako je voda neoporečna. Pri okvari namreč voda s curkom brizga iz cevi, kar onemogoča vdor tujih snovi v cev, zato naj ne bi prišlo do kontaminacije, poleg tega pa je voda klorirana in s tem razkužena.

Okvaro bodo odpravili predvidoma v ponedeljek. Ker leži del okvarjene cevi na območju ceste, mora poseg odobriti Direkcija za infrastrukturo kot upravljalec ceste. Zaradi del bo dobava pitne vode v ponedeljek prekinjena, o čemer bodo uporabniki obveščeni s plakati in sredstvi javnega obveščanja. Z deli bodo začeli v ponedeljek zjutraj, ni pa še znano, v kolikšnem času bo okvara dokončno odpravljena.

Za dolgoročno izboljšanje oskrbe s pitno vodo v tem predelu bodo Občini Prevalje predlagali, da v proračunu za prihodnje leto zagotovi sredstva za zamenjavo dotrajane cevi v tem delu vodovoda.

 

FOTO: Pixabay

Dogodki